Tisk

Kabanos

NázevHodnota
Cechovní normaKabanos
Číslo cechovní normy2015-12-22-0013
Číslo výrobku2015-12-22-0013/2039
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.

Předkladatel
Společnost Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
595 01, Velká Bíteš
c
Definice balení
EAN kód2911630000002
Typ balenívakuové balení
Velikost balení2.0 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso75 %
pitná voda
hovězí maso
česnek
jedlá sůl
směs koření
dextróza
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)
E 451 - Trifosforečnany
E 330 - Kyselina citrónová
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1413 kJ / 100g
337.47 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky31.4 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny12.0 g/100g
Sacharidy0.4 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny14.2 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je je hrubo zrněný po použitém mase do vložky. Povrchový vzhled a barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu – vepřovému střevu. Povrch je mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření a česneku. Vůně příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

pevná, pružná. Po ohřátí je výrobek na skusu křehký a šťavnatý. po ohřátí křehká

Nadstandardní parametry

.

Bez lepku
Bez SOM a drůbežího SOM;
Vysoký obsah masa (88%);
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez přídavku bílkovinných přísad;
Přírodní střevo.

Technologický postup

Vepřové a hověí maso + technologické přísady + šupinový led – kutrování – vymíchání spojky –přimíchání vložky dle receptury – narážení – sušení – uzení- tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut), zchlazení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění

Uživatel
Vytvořeno10.02.2020 08:27:00
VytvořilDana Gabrovská
Změněno10.02.2020 08:27:00
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený