Tisk

Listové těsto 500 g

NázevHodnota
Cechovní normaListové těsto (chlazené nebo mrazené)
Číslo cechovní normy2020-06-25-0479
Číslo výrobku2020-06-25-0479/2236
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Cukrářské výrobky.
rostlinný margarín 30 % (rostlinný tuk palmový, rostlinný olej řepkový, voda, emulgátory: mono a diglyceridy mastných kyselin, slunečnicový lecitin, konzervační látka: kyselina sorbová, regulátor kyselosti: kyselina citronová, máslové aroma, barvivo: beta karoten).

Předkladatel
Společnost Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
595 01, Velká Bíteš
c
Definice balení
EAN kód8594017360025
Typ baleníbaleno v potravinářské folii
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
Pšeničná mouka45 %
rostlinný margarin30 %
voda
vaječné žloutky (vaječné žloutky, konzervant:sorban draselný, regulátor kyselosti: kyselina citronová)
ocet
jedlá sůl
Přídatné látky
E 471: Mono a diglyceridy mastných kyselin (Emulgátor, stabilizátor)
E 200: Kyselina sorbová (Konzervant)
E 330 - Kyselina citrónová
E 202: Sorbát draselný (Konzervant)
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1615 kJ / 100g
385.72 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky25.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11.0 g/100g
Sacharidy34.0 g/100g
z toho cukry0.8 g/100g
Bílkoviny5.7 g/100g
Sůl0.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

• barva žlutokrémová bez cizích skvrn a barevných změn.
• těsto složené do úhledného hranolovitého tvaru s patrnou charakteristickou strukturou na řezu výrazné zřetelné listování

Vůně a chuť

Typická pro listové těsto bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

Typická pro listové těsto, pevná.

Nadstandardní parametry

Omezené množství přídatných látek – nezbytné přídatné látky v tažném margarínu, ve vaječných tekutých produktech

Technologický postup

Z mouky, vody, žloutků a octa se vymísí tuhé těsto, na rozvalovačce se vyválí a zaválí se do něho tuk, tak aby lístkovalo. Rozkrájí se po 500g do hranolovitého tvaru a zabalí se do potravinářské fólie. Označí se etiketou. Potom se přesune do expediční chladírny.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Uživatel
Vytvořeno25.06.2020 07:43:29
VytvořilDana Gabrovská
Změněno25.06.2020 07:43:29
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Regionální potravina
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g