Tisk

Listové těsto s cereáliem 500 g

NázevHodnota
Cechovní normaListové těsto vícezrnné (chlazené nebo mrazené)
Číslo cechovní normy2020-06-25-0482
Číslo výrobku2020-06-25-0482/2237
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Cukrářské výrobky.
rostlinný margarín 30%(rostlinný tuk palmový, rostlinný olej řepkový, voda, emulgátory: mono a diglyceridy mastných kyselin, slunečnicový lecitin, konzervační látka: kyselina sorbová, regulátor kyselosti: kyselina citronová, máslové aroma, barvivo: beta karoten).
cereální směs 8 % (len,pšeničné vločky, sezam, pšeničná mouka, pšeničný lepek, sůl, pražená pšeničná sladová mouka, pšeničné klíčky, ječný sladový extrakt, kukuřičná mouka, zahušťovadlo E412, bramborové vločky). Může obsahovat stopy vajec, sóji, mléka,vlčího bobu

Předkladatel
Společnost Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
595 01, Velká Bíteš
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594017363156
Typ baleníbaleno v potravinářské folii
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
Pšeničná mouka48 %
rostlinný margarin
voda
cereální směs8 %
vaječné žloutky (vaječné žloutky, konzervant:sorban draselný, regulátor kyselosti: kyselina citronová)
ocet
jedlá sůl
Přídatné látky
E 471: Mono a diglyceridy mastných kyselin (Emulgátor, stabilizátor)
E 200: Kyselina sorbová (Konzervant)
E 330 - Kyselina citrónová
E 202: Sorbát draselný (Konzervant)
E 412: Guma guar (Zahušťovadlo, stabilizátor)
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
6Sója - Sójové boby a výrobky z nich
13Vlčí bob - Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Energetická hodnota výrobku
1559 kJ / 100g
372.34 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky22.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny9.6 g/100g
Sacharidy35.8 g/100g
z toho cukry1.1 g/100g
Bílkoviny6.6 g/100g
Sůl0.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

• barva po použitých cereáliích.
• těsto složené do úhledného hranolovitého tvaru s patrnou charakteristickou strukturou na řezu výrazné zřetelné listování

Vůně a chuť

Typická pro listové těsto bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

Typická pro listové těsto, pevná.

Nadstandardní parametry

Omezené množství přídatných látek – nezbytné přídatné látky v tažném margarínu, ve vaječných tekutých produktech

Technologický postup

Z mouky, vody, žloutků, cereální směsi a octa se vymísí tuhé těsto, na rozvalovačce se vyválí a zaválí se do něho tuk, tak aby lístkovalo. Rozkrájí se po 500g do hranolovitého tvaru a zabalí se do potravinářské fólie. Označí se etiketou. Potom se přesune do expediční chladírny.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Uživatel
Vytvořeno25.06.2020 07:42:27
VytvořilDana Gabrovská
Změněno25.06.2020 07:42:27
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Regionální potravina
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g