Listové těsto s máslem 500 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Listové těsto s máslem (chlazené nebo mrazené) |
Číslo cechovní normy | 2020-06-25-0481 |
Číslo výrobku | 2020-06-25-0481/2235 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Cukrářské výrobky. |
Předkladatel | |
Společnost | Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o. Růžová 225 595 01, Velká Bíteš Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594017365419 |
Typ balení | baleno v potravinářské folii |
Velikost balení | 500 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
Pšeničná mouka | 45 % |
tažný margarin | |
voda | |
vaječné žloutky (vaječné žloutky, konzervant:sorban draselný, regulátor kyselosti: kyselina citronová) | |
ocet | |
jedlá sůl | |
Přídatné látky | |
E 471: Mono a diglyceridy mastných kyselin (Emulgátor, stabilizátor) | |
E 200: Kyselina sorbová (Konzervant) | |
E 330 - Kyselina citrónová | |
E 202: Sorbát draselný (Konzervant) | |
E 322: Lecitiny (Antioxidant, emulgátor) | |
E 160 a - Karoteny | |
Alergeny | |
1 | Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich |
3 | Vejce - Vejce a výrobky z nich |
Energetická hodnota výrobku | |
1609 kJ / 100g | |
384.28 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 25.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 11.0 g/100g | Sacharidy | 34.0 g/100g | z toho cukry | 0.8 g/100g | Bílkoviny | 5.7 g/100g | Sůl | 0.5 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | • barva žlutokrémová bez cizích skvrn a barevných změn. |
Vůně a chuť | Typická pro listové těsto bez cizích příchutí a pachů. |
Konzistence | Typická pro listové těsto, pevná. |
Nadstandardní parametry | Omezené množství přídatných látek – nezbytné přídatné látky v tažném margarínu, ve vaječných tekutých produktech |
Technologický postup | Z mouky, vody, žloutků a octa se vymísí tuhé těsto, na rozvalovačce se vyválí a zaválí se do něho tuk, tak aby lístkovalo. Rozkrájí se po 500g do hranolovitého tvaru a zabalí se do potravinářské fólie. Označí se etiketou. Potom se přesune do expediční chladírny. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 25.06.2020 07:23:24 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 25.06.2020 07:23:24 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Ocenění a značky kvality | |
Regionální potravina | |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |