Tisk

Bítešská paštika hrubá 200 g

NázevHodnota
Cechovní normaSpeciální paštiky
Číslo cechovní normy2018-02-22-0367
Číslo výrobku2018-02-22-0367/2047
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný.

Předkladatel
Společnost Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
595 01, Velká Bíteš
c
Definice balení
EAN kód8594017361886
Typ balenísklenička se znovuuzavíratelným víčkem
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso25 %
vepřová játra30 %
vepřové sádlo14 %
masový vývar
jedlá sůl
rýžová směs
směs koření a extrakty
sušená zelenina
glukózový sirup
bramborový škrob
aroma (celer)
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1299 kJ / 100g
310.25 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky28 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny7.4 g/100g
Sacharidy6.3 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny11.2 g/100g
Sůl1.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je výrobek světlehnědé barvy po použitých surovinách.V nákroji je jemná spojka s hrubou vložkou podle použitých surovin s patrnými částicemi po použitém koření.

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, po použitých surovinách, ochucujících složkách, použitém koření,

Konzistence

Konzistence roztíratelná až pevná, jemná až hrubší

Nadstandardní parametry

vysoký obsah jater;
bez SOM a drůbežího SOM;
bez zvýrazňovačů chuti.

Technologický postup

Na kutru vymícháme jemnou spojku podle stanovené receptury a do ní vmícháme suroviny na hrubou vložku. Výrobek naplníme do sklenic, uzavřeme, tepelně opracujeme, zchladíme, nalepíme etiketu a skupinově zabalíme do kartonu.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění

Uživatel
Vytvořeno11.02.2020 08:30:05
VytvořilDana Gabrovská
Změněno11.02.2020 08:30:05
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavPřipomínkovaný