Tisk

Eso párky

NázevHodnota
Cechovní normaPárek
Číslo cechovní normy2016-06-13-0068
Číslo výrobku2016-06-13-0068/2044
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.

Předkladatel
Společnost Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
595 01, Velká Bíteš
Česká republika
Definice balení
EAN kód2916740000003
Typ balenívakuové balení
Velikost balení1.1 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso78 %
hovězí maso5 %
pitná voda
vepřové sádlo
jedlá sůl
bramborový škrob
koření
dextróza
cukr
chuťové látky
extrakty koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 330 - Kyselina citrónová
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1504 kJ / 100g
359.21 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky36.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny14.1 g/100g
Sacharidy0.1 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny10.9 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je hladký, přípustná jsou drobná zrnka kolagenních částic i jemná pórovitost. Mohou být patrné částice použitého koření. Povrchový vzhled a barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Povrch je hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn.

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření či ochucujících složkách. Vůně příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

pevná, pružná. Po ohřátí je výrobek na skusu křehký a šťavnatý.

Nadstandardní parametry

.

Bez lepku
Bez SOM a drůbežího SOM;
Vysoký obsah masa (83 %);
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez přídavku bílkovinných přísad;
Skopové střevo.

Technologický postup

Hovězí a vepřové maso + technologické přísady + šupinový led – kutrování – narážení – sušení – uzení- tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)zchlazení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění

Uživatel
Vytvořeno10.02.2020 14:22:46
VytvořilDana Gabrovská
Změněno10.02.2020 14:22:46
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavPřipomínkovaný

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g