Párky Gurmán
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Párek |
Číslo cechovní normy | 2016-06-13-0068 |
Číslo výrobku | 2016-06-13-0068/2051 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený. |
Předkladatel | |
Společnost | Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o. Růžová 225 595 01, Velká Bíteš Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 2908910000005 |
Typ balení | vakuové balení |
Velikost balení | 1.3 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 84 % |
hovězí maso | 5 % |
pitná voda | |
jedlá sůl | |
bramborový škrob | |
dextróza | |
koření | |
kořenící látky a aroma koření | |
cukr | |
citrusová vláknina | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 450 - Difosforečnany | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
E 407a: Guma Euchema (synon. afinát řasy Euchema) (Zahušťovadlo, stabilizátor) | |
E 415 - Xanthan | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1289 kJ / 100g | |
307.86 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 28.4 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 10.8 g/100g | Sacharidy | 1.3 g/100g | z toho cukry | 0.4 g/100g | Bílkoviny | 12.3 g/100g | Sůl | 2.3 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je hladký, přípustná jsou drobná zrnka kolagenních částic i jemná pórovitost. Mohou být patrné částice použitého koření. Povrchový vzhled a barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Povrch je hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. |
Vůně a chuť | Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření či ochucujících složkách. Vůně příjemná po čerstvé uzenině. |
Konzistence | pevná, pružná. Po ohřátí je výrobek na skusu křehký a šťavnatý. |
Nadstandardní parametry | Bez SOM a drůbežího SOM; |
Technologický postup | Hovězí a vepřové maso + technologické přísady + šupinový led – kutrování – narážení – sušení – uzení- tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)zchlazení, balení |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění |
Uživatel | |
Vytvořeno | 21.09.2020 14:26:41 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 21.09.2020 14:26:41 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |