Tisk

Vaječný salát

NázevHodnota
Cechovní normaVaječný salát
Číslo cechovní normy2015-10-21-0049
Číslo výrobku2015-10-21-0049/0603
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně živočišného původu (maso, uzeniny, ryby, sýry, apod.)
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost PAPEI, a.s.
Chelčického 627
413 01, Roudnice nad Labem
Česká republika
Definice balení
EAN kód297619
Typ baleníPlastová vanička
Velikost balení1 kg
Složení
vejce vařená65 %
majonéza
cibule
jedlá sůl
Přídatné látky
E 202 - Sorbát draselný
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Základní výživové hodnoty
Tuky22 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.8 g/100g
Sacharidy4.2 g/100g
z toho cukry0.2 g/100g
Bílkoviny6.5 g/100g
Sůl1.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: salát z vařených vajec a zeleniny, všechny složky jsou promíchané a spojené majonézou,

Barva: bělavý až žlutavý, podle použitých surovin

Vůně a chuť

slano sladkokyselá, po vařených vejcích, okurkách a cibuli, zjemněná majonézou

Konzistence

textura: odpovídá použitým surovinám, s kousky nakrájených vajec

Nadstandardní parametry

neobsahuje barviva s výjimkou kurkumy, ve výrobcích s dobou použitelnosti do 5 dnů včetně dne výroby nesmí být použity kyseliny benzoová, sorbová, ani jejich soli a sladidla s výjimkou cukru.

Technologický postup

Postup není přesně stanoven, je dán konkrétním výrobcem a výrobním zařízením.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno06.09.2017 22:30:45
VytvořilIvo Burger
Změněno06.09.2017 22:30:45
Procesní stav
Procesní stavSchválený