Tisk

K – Purland Uzený vepřový bok bez kosti Pult

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/1109
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

solicí
směs (jedlá sůl kamenná, konzervant E250, cukr, dextróza, škrobový sirup sušený, jodičnan draselný)

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód286721
Typ baleníVakuové balení
Velikost balení3.1 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřový bok bez kosti94 %
voda
solicí směs
dextróza
cukr
extrakty koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 407a: Guma Euchema (synon. afinát řasy Euchema) (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 415: Xanthan (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1464 kJ / 100g
349.65 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky33.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny12.0 g/100g
Sacharidy1 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny13.0 g/100g
Sůl1.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva svaloviny na řezu světle růžová, tuk má světlou barvu. Povrchový vzhled zachovalý po anatomické části.

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná, výrobek je na skusu křehký, vůně příjemná, aromatická po zauzení

Konzistence

konzistence pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry

Bez SOM drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad

Technologický postup

Vykoštěné vepřové boky bez úlomků kostí, krvavých částí a bradavek se zbaví třásní masa a zaříznou se
na úhledné pruhy. Surovina je lákována, masírována, kořeněna, tepelně opracována, zauzena, vychlazena, naporcována na jednotlivé porce a zabalena.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno19.10.2018 09:20:20
VytvořilDana Gabrovská
Změněno19.10.2018 09:20:20
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený