Tisk

K – Purland Uzené Vepřové koleno z plece

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/1052
Zařazení dle legislativyAlkoholické i nealkoholické nápoje včetně balené vody
Charakteristika výrobku

použitá solicí směs:
jedlá sůl kamenná, konzervant E250, cukr, dextróza, škrobový sirup sušený, jodičnan draselný.

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód286086
Typ baleníVakuové balení
Velikost balení0.800 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové koleno z plece98 %
voda
solicí směs
dextróza
cukr
extrakty koření
Přídatné látky
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E250 dusitan sodný
E 407a: Guma Euchema (synon. afinát řasy Euchema) (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 415 - Xanthan
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
640 kJ / 100g
152.85 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky7.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny3.3 g/100g
Sacharidy2.2 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny20.0 g/100g
Sůl2.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek zauzen do zlatohnědé barvy. Barva svaloviny na řezu světle růžová bez šedých skvrn, tuk má světlou barvu. Povrchový vzhled zachovalý po anatomické části

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná, výrobek je na skusu křehký, vůně příjemná, aromatická po zauzení.

Konzistence

konzistence pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa;
2. Bez SOM, drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Koleno získané oddělením od plece v oblasti loketního kloubu, nožička oddělena v zápěstním kloubu,
který je nejblíž ke kolenu tak, aby byla vidět svalovina. Povrch kolena kryt kůží bez štětin a krvavých
podlitin a nedopařených částí kůže a razítek.
Zbytky štětin, které jsou stěží viditelné, ale při kontrole na příjmu zboží jsou hmatatelné, jsou dovoleny
(„zkouška rukavicí“).
Zbytky štětin, které lze změřit nějakým měřidlem, resp. opálené nebo zuhelnatělé zbytky, nejsou
dovoleny.
Lákování, tepelné opracování. Výrobek zauzen do zlatohnědé barvy,v nákroji dostatečně proležen bez šedých skvrn.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

vysoký obsah masa – 98 %

Uživatel
Vytvořeno18.10.2018 14:25:49
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.10.2018 14:25:49
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený