Uzené sýrové nitě 500 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Pařený sýr uzený |
Číslo cechovní normy | 2019-01-10-0414 |
Číslo výrobku | 2019-01-10-0414/1581 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní nezrající |
Charakteristika výrobku | pařený sýr uzený; sýr – pasterované mléko, syřidlo, sýrařské kultury. |
Předkladatel | |
Společnost | Simabelle s.r.o. Mosty u Jablunkova 1074 739 98, Mosty u Jablunkova Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8595250109464 |
Typ balení | baleno v ochranné atmosféře |
Velikost balení | 500 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod, vlastní prodejny |
Složení | |
sýr | |
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný) | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
955 kJ / 100g | |
228.09 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 11.5 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 6 g/100g | Sacharidy | 1.7 g/100g | z toho cukry | 0.3 g/100g | Bílkoviny | 27.4 g/100g | Sůl | 3.3 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | zapletené copánky; barva zlatavá, světle hnědá. |
Vůně a chuť | chuť – výrazně typická pro pařený sýr, jemně zauzená; |
Konzistence | Konzistence: pružná, nelámavá; výrobky z pařeného sýru musí mít vláknitou strukturu, musí jít z výrobku oddělovat tenké proužky, musí takzvaně provázkovat. |
Nadstandardní parametry | Použitá surovina odpovídá pařenému sýru dle ČCN. Sýr musí projít procesem uzení na bázi nedokonalého spalování dřeva, nesmí obsahovat kouřové aroma; obsah PAH:do 1,0 μg/kg pro benzo[a]pyren a do 10,0 μg/kg pro sumau benzo[a]pyrenu, benzo[a]anthracenu, benzo[b]fluoranthenu a chrysenu.
|
Technologický postup | Sýry se pokládají na nerezová síta a udí se na bukových štěpcích na bázi nedokonalého spalování dřeva. Uzené výrobky se balí v ochranné atmosféře nebo ve vakuu do k tomu určené folie. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Obsah sušiny min 46 %. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 05.10.2020 09:02:10 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 05.10.2020 09:02:10 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |