Tisk

K – Purland Uzená vepřová žebírka

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/1111
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný; použitá solicí
směs (jedlá sůl kamenná, konzervant E250, cukr, dextróza, škrobový sirup sušený, jodičnan draselný);

100g hotového výrobku bylo vyrobeno ze 119g vepřových žebírek. Teplota skladování max.+ 7°C, obsah soli max.3%.

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód286087
Typ baleníVakuové balení
Velikost balení0.5 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřová žebírka %
solicí směs
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1237 kJ / 100g
295.44 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky24 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny5.9 g/100g
Sacharidy1.5 g/100g
z toho cukry1.0 g/100g
Bílkoviny19.0 g/100g
Sůl2.4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva svaloviny na řezu světle růžová, tuk má světlou barvu. Povrchový vzhled zachovalý po anatomické části

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná, výrobek je na skusu křehký, vůně příjemná, aromatická po zauzení

Konzistence

konzistence pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry

Bez zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, tepelné opracování, chlazení, balení,

Technologický obal: Nestanovuje se

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vykoštěná žebírka z boků a pečeně bez obratlové části a hrudní kosti, zbavené bránice, zbytků plstí, krvavých
částí a úlomků kostí. Žebírka jsou naložena do láku, tepelně opracována. Výrobek zauzen do zlatohnědé barvy. Naporcuje se na plátky cca 10 cm a zabalí se do sáčků po 450 – 750g.

Uživatel
Vytvořeno10.09.2019 09:53:16
VytvořilDana Gabrovská
Změněno10.09.2019 09:53:16
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě