Tisk

K – Purland Uzené vepřové ramínko

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/1107
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

solicí
směs (jedlá sůl kamenná, konzervant E250, cukr, dextróza, škrobový sirup sušený, jodičnan draselný)

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód286218
Typ baleníVakuové balení
Velikost balení1.65 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřová plec s kostí89 %
voda
solicí směs
dextróza
cukr
extrakty koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 407a: Guma Euchema (synon. afinát řasy Euchema) (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 415: Xanthan (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1251 kJ / 100g
298.78 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky27.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny3.0 g/100g
Sacharidy0.8 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny14.0 g/100g
Sůl2.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Tuk má světlou barvu. Povrchový vzhled zachovalý po anatomické části.

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná, výrobek je na skusu křehký, vůně příjemná, aromatická po zauzení

Konzistence

konzistence pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry

Bez SOM drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad

Technologický postup

V plece s kostí a kůží, bez krvavých částí, třásní masa a zářezů se nařežou na 3 -4 plátky napříč plecí.
Vrstva tuku pod kůží nesmí být vyšší než 1,5 cm.Po nastříknutí se masíruje a po zaležení tepelně
opracuje na 70°C v jádře masa a dostatečně se zaudí do zlatohnědé barvy.
Zbytky štětin, které jsou stěží viditelné, ale při kontrole na příjmu zboží jsou hmatatelné, jsou dovoleny
(„zkouška rukavicí“).
Zbytky štětin, které lze změřit nějakým měřidlem, resp. opálené nebo zuhelnatělé zbytky, nejsou
dovoleny.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno24.09.2018 12:40:16
VytvořilDana Gabrovská
Změněno24.09.2018 12:40:16
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený