Dušená šunka 100 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Šunka výběrová |
Číslo cechovní normy | 2016-08-01-0067 |
Číslo výrobku | 2016-08-01-0067/1805 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | masný výrobek tepelně opracovaný, krájený. |
Předkladatel | |
Společnost | Uzeniny Příbram, a.s. Antala Staška 1670/80 140 00, Praha 4 Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8592890001943 |
Typ balení | ochranná atmosféra |
Velikost balení | 100 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřová kýta | 85 % |
pitná voda | |
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný | |
glukózový sirup | |
aroma | |
extrakty koření | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 407 - Karagenan | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
469 kJ / 100g | |
112.01 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 6.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 2.2 g/100g | Sacharidy | 0.1 g/100g | z toho cukry | 0 g/100g | Bílkoviny | 15.0 g/100g | Sůl | 1.7 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji výrobek je na řezu barvy odpovídající druhu použitého masa, jednotlivé svaly jsou na řezu výrobku patrné, připouští se ojedinělá menší ložiska tuku a menší dutinky vyplněné např. aspikem. Povrchový vzhled odpovídá použité technologii výroby a případně použitému technologickému obalu. |
Vůně a chuť | Chuť typická pro šunku, přiměřeně slaná, lahodná, případně po koření či ochucujících složkách. Výrobek je na skusu v tenkých plátcích křehký. Vůně typická pro šunku. |
Konzistence | V uceleném kusu je pevná a soudržná, plátky se nesmějí oddělovat na jednotlivé svaly. U sterilovaného výrobku v konzervě je povoleno proměnlivé množství volného aspiku. |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | Technologický postup: Příprava surovin, plnění do forem či technologických obalů (pokud se používají), tepelné opracování, chlazení, balení Technologický obal:
|
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 10.07.2019 15:58:08 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 10.07.2019 15:58:08 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |