Tisk

Uzený bok bez kosti PULT

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/2136
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

použitá solicí směs:
jedlá sůl kamenná, konzervant E250, jodičnan draselný

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód286997
Typ baleníVakuové balení
Velikost balení1.35 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřový bok bez kosti94 %
voda
solicí směs
dextróza
cukr
extrakty koření
Přídatné látky
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E250 dusitan sodný
E 407a: Guma Euchema (synon. afinát řasy Euchema) (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 415 - Xanthan
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1464 kJ / 100g
349.65 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky33.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny12.0 g/100g
Sacharidy1.0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny13 g/100g
Sůl1.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek zauzen do zlatohnědé barvy. Barva svaloviny na řezu světle růžová bez šedých skvrn, tuk má světlou barvu. Povrchový vzhled zachovalý po anatomické části

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná, výrobek je na skusu křehký, vůně příjemná, aromatická po zauzení.

Konzistence

konzistence pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa;
2. Bez SOM, drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Vykoštěné vepřové boky bez úlomků kostí, krvavých částí a bradavek se zbaví třásní masa a zaříznou se
na úhledné pruhy. Surovina je lákována, masírována, tepelně opracována, zauzena, vychlazena, zabalena.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah masa 94 %; bez SOM drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Uživatel
Vytvořeno07.04.2020 10:43:06
VytvořilDana Gabrovská
Změněno07.04.2020 10:43:06
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený