Tisk

Brdská klobása

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása trvanlivá fermentovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0078
Číslo výrobku2016-08-08-0078/1713
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek trvanlivý fermentovaný.

 

Na 100 g výrobku bylo použito 142 g masa.

Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód290080
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkuvlastní prodejny, maloobchod
Složení
vepřové maso %
hovězí maso
vepřové sádlo
vepřové střevo
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
koření (paprika sladká, chilli mleté, česnek mletý, kmín mletý, pepř černý mletý)
dextróza
cukr
startovací kultura
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
2031 kJ / 100g
485.07 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky43 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny15 g/100g
Sacharidy4.1 g/100g
z toho cukry0.1 g/100g
Bílkoviny21.0 g/100g
Sůl3.68 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: Vzhled v nákroji a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled – povrch je suchý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Barva odpovídá použitým surovinám a použitému technologickému obalu, případně kulturní plísni. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.

Vůně a chuť

Chuť výrobek je přiměřeně slané a kořeněné chuti, případně příjemně kyselé chuti, výrobek je na skusu hutný, bez patrných tuhých částí, Vůně aromatická po uzení, případně po kulturní plísni

Konzistence

tužší, soudržná

Nadstandardní parametry
  • vysoký obsah masa,
  • bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad,
  • nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, balení,

Technologický obal: Kouři prostupný obal

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno21.05.2019 07:36:37
VytvořilDana Gabrovská
Změněno21.05.2019 07:36:37
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě