Tisk

Rabín

NázevHodnota
Cechovní normaBílé sýry lisované neochucené nebo ochucené
Číslo cechovní normy2016-03-22-0133
Číslo výrobku2016-03-22-0133/1462
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku

Bílý sýr lisovaný, trojúhelníkového tvaru, na povrchu ochucený kořenícím přípravkem, vakuově balený.

Předkladatel
Společnost Mlékárna Olešnice a.s.
Tržní 376
679 74, Olešnice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594005858244
Typ balenívakuově baleno v plastové folii
Velikost balení125 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
česnek0.3 %
majoránka0.1 %
mlékárenské kultury
syřidlo
Přídatné látky
E 509 - Chlorid vápenatý
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
960 kJ / 100g
229.28 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.2 g/100g
Sacharidy1.3 g/100g
z toho cukry1.3 g/100g
Bílkoviny19.5 g/100g
Sůl3.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Balení – obal čistý, neporušený, dobře uzavřený a řádně označený

Značení – texty čitelné, datum minimální trvanlivosti a číslo výrobní šarže jsou natištěny na zadní straně obalu.
Vzhled a barva – povrch čistý, celistvý, koření rovnoměrně rozptýlené po celém povrchu, barva povrchu dle použitého koření, na řezu mléčně bílá až krémová

Vůně a chuť

Chuť a vůně – slaná, mléčně nakyslá, výrazná po použitém koření

Konzistence

slabě elastická až tuhá, na řezu hladká s možností výskytu drobných technologických otvorů

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko.

Technologický postup

Pasterace mléka, standardizace tuku, předkysání, zakysání, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, formování a lisování, dokysání, solení, ochucování, balení, skupinové balení, paletizace, skladování v chladu, expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sušina 43,0%;
Tuk v sušině 38,0 %;
Obsah soli (NaCl) nejvýše 4,5%;
Teplota skladování od 2°C do 8°C.;
Listeria monocytogenes – nepřítomnost ve 25 g;
E. coli – n=5, c=2, m=100 KTJ/g, M=1000KTJ/g;
Koagulázopozitivní stafylokoky – n=5, c=2, m=10 KTJ/g, M=100KTJ/g.

Uživatel
Vytvořeno18.03.2019 15:40:19
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.03.2019 15:40:19
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě