Tisk

Krahulecká klobása 1 500 g

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/1058
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Obsah masa 94 %;

použitý kořenící přípravek:
kořenící přípravek (stabilizátor E 451, jedlá sůl, česnek, antioxidant E 301, pepř, paprika, dextróza, extrakty koření)

Předkladatel
Společnost Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
588 56, Krahulčí
Česká republika
Definice balení
EAN kód292853
Typ baleníplastový obal z hlubokotažné folie, ochranná atmosféra
Velikost balení1500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso71 %
hovězí maso23 %
pitná voda
škrob
jedlá sůl
kořenící přípravek
česnek
vepřové střívko
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1498 kJ / 100g
357.77 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky32.4 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny9.5 g/100g
Sacharidy4.4 g/100g
z toho cukry1.1 g/100g
Bílkoviny13.1 g/100g
Sůl2.4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Povrch výrobku světle hnědé barvy mírně vrásčitý, matný. Ojedinělé vzduchové dutinky pod obalem jsou přípustné. Pod obalem patrna zrna suroviny a použitého koření.
Na řezu nepravidelná mozaika libových růžových a tučných bílých částí. Drobná zrnka měkkých kolagenních částí a jemná pórovitost jsou přípustné. V nářezu viditelné částečky použitého koření.

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, výraznější po použitém koření, na skusu výrobek křehký.

Konzistence

Konzistence pevná, pružná, po ohřátí křehká.

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa 94 %
2. Přírodní střívko
3. Bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinových přísad

Technologický postup

Část normovaného masa vložíme do kutru, usekáme na hrubší kousky. Přidáme pomocné normované přísady a vykutrujeme na jemné pojivé dílo, do něhož usekáme zbývající část normovaného masa na velikost zrna cca 8 mm. Dílo se naplní do vepřových střev a ihned na stroji se oddělují jednotlivé kusy přetočením obalu dle požadované hmotnosti. Výrobek více zaudíme a tepelně opracujeme tak, aby ve všech částech výrobku bylo dosaženo tepel. Účinku odpovídajícímu působení teploty 70°C po dobu minimálně 10 minut.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah masa 94 %

Uživatel
Vytvořeno09.08.2018 06:50:20
VytvořilDana Gabrovská
Změněno09.08.2018 06:50:20
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Halušky vařené 600 g