Krahulecká klobása cca 1 500 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Klobása tepelně opracovaná |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0075 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0075/1058 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Obsah masa 94 %; |
Předkladatel | |
Společnost | Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s. č. p. 10 588 56, Krahulčí Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 292853 |
Typ balení | plastový obal z hlubokotažné folie, ochranná atmosféra, cca 1500 g |
Velikost balení | 1500 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 71 % |
hovězí maso | 23 % |
pitná voda | |
škrob | |
jedlá sůl | |
kořenící přípravek: stabilizátor E 451, jedlá sůl, česnek, antioxidant E 301, pepř, paprika, dextróza, extrakty koření) | |
česnek | |
vepřové střívko | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 301 - Askorbát sodný | |
E 451 - Trifosforečnany | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1498 kJ / 100g | |
357.77 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 32.4 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 9.5 g/100g | Sacharidy | 4.4 g/100g | z toho cukry | 1.1 g/100g | Bílkoviny | 13.1 g/100g | Sůl | 2.4 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Povrch výrobku světle hnědé barvy mírně vrásčitý, matný. Ojedinělé vzduchové dutinky pod obalem jsou přípustné. Pod obalem patrna zrna suroviny a použitého koření. |
Vůně a chuť | Chuť přiměřeně slaná, výraznější po použitém koření, na skusu výrobek křehký. |
Konzistence | Konzistence pevná, pružná, po ohřátí křehká. |
Nadstandardní parametry | 1. Vysoký obsah masa 94 % |
Technologický postup | Část normovaného masa vložíme do kutru, usekáme na hrubší kousky. Přidáme pomocné normované přísady a vykutrujeme na jemné pojivé dílo, do něhož usekáme zbývající část normovaného masa na velikost zrna cca 8 mm. Dílo se naplní do vepřových střev a ihned na stroji se oddělují jednotlivé kusy přetočením obalu dle požadované hmotnosti. Výrobek více zaudíme a tepelně opracujeme tak, aby ve všech částech výrobku bylo dosaženo tepel. Účinku odpovídajícímu působení teploty 70°C po dobu minimálně 10 minut. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Obsah masa 94 % |
Uživatel | |
Vytvořeno | 29.09.2020 13:40:16 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 29.09.2020 13:40:16 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |