Uherská klobása 500g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Klobása trvanlivá fermentovaná |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0078 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0078/1044 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované |
Charakteristika výrobku | Na 100g výrobku bylo použito 140g masa. |
Předkladatel | |
Společnost | Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s. č. p. 10 588 56, Krahulčí Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 20672379 |
Typ balení | plastový obal z hlubokotažné folie, ochranná atmosféra |
Velikost balení | 500 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | |
vepřové sádlo | |
hovězí maso | |
jedlá sůl | |
kořenící přípravek (dextróza, koření, maltodextrin, jedlá sůl, antioxidant:askorban sodný, aroma) | |
startovací kultura mikroorganismů | |
vepřové střívko | |
kouř z bukového dřeva | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 301 - Askorbát sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
2152 kJ / 100g | |
513.97 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 47 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 17.0 g/100g | Sacharidy | 2.3 g/100g | z toho cukry | 1.2 g/100g | Bílkoviny | 22.0 g/100g | Sůl | 3.6 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled – povrch je suchý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Barva odpovídá použitým surovinám a použitému technologickému obalu. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné. |
Vůně a chuť | Výrobek je přiměřeně slané a kořeněné chuti, případně příjemně kyselé chuti. |
Konzistence | Konzistence tužší, soudržná. |
Nadstandardní parametry | 1. Vysoký obsah masa, |
Technologický postup | Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, plátkování a balení |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 28.07.2020 13:54:28 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 28.07.2020 13:54:28 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |