Tisk

Tylžský sýr uzený 45 % – plátky 100 g

NázevHodnota
Cechovní normaTylžský sýr uzený
Číslo cechovní normy2018-06-04-0387
Číslo výrobku2018-06-04-0387/0986
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803328546
Typ baleníPlastová vanička
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1428 kJ / 100g
341.06 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky26 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny17 g/100g
Sacharidy1.2 g/100g
z toho cukry1.2 g/100g
Bílkoviny26 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva okrajů plátků sýra po uzení, smetanově až sýrově žlutá

Vůně a chuť

čistá,  výrazná po uzení

Konzistence

celistvá, pružná, na řezu drobné kaverny
( nepravidelné dírky)

Nadstandardní parametry

surovina odpovídá ČCN Tylžský sýr
Sýr prochází procesem uzení na bázi nedokonalého spalování dřeva, neobsahuje kouřové aroma
obsah PAH: max. 1,0 μg/kg pro benzo[a]pyren a max. 10,0 μg/kg pro sumu benzo[a]pyrenu, benzo[a]anthracenu, benzo[b]fluoranthenu a chrysenu

Technologický postup

Naskládání sýra na síta nebo rošty, uzení, plátkování, balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno19.12.2018 11:36:30
VytvořilDana Gabrovská
Změněno19.12.2018 11:36:30
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky 215 g
Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Párek lahůdkový
Hustopečský špekáčkový
Šunka od kosti  - výběrová
Sametová šunka 1989 - výběrová
Lahodná šunka – výběrová
Bambini šunka – nejvyšší jakosti
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg