Tisk

Tylžský sýr archivní – bochník cca 3 kg

NázevHodnota
Cechovní normaTylžský sýr
Číslo cechovní normy2015-12-22-0038
Číslo výrobku2015-12-22-0038/0011
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 50, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód297518
Typ balenísýrový bochík s ochraným nátěrem na povrchu
Velikost balení2.8 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
Tylžský sýr bochník
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1580 kJ / 100g
377.36 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky31 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny20 g/100g
Sacharidy1.5 g/100g
z toho cukry1.5 g/100g
Bílkoviny24 g/100g
Sůl2.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: ochranný nátěr na povrchu sýra;
barva: plastový povrch sýru žluté barvy, na řezu jemně žlutá

Vůně a chuť

čistě mléčně nakyslá, příjemně pikantní chuť, typická pro vyšší zralost sýra

Konzistence

vláčná, na řezu – přítomnost malých kaveren

Nadstandardní parametry

– mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“
– obsahu sušiny min. 55 %,
– minimální doba zrání 3 měsíce při řízených podmínkách

Technologický postup

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → lisování → solení → zrání → aplikace ochranného plastového nátěru na povrch → balení → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno13.11.2017 14:27:56
VytvořilDana Gabrovská
Změněno13.11.2017 14:27:56
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený