Tisk
Tylžský sýr archivní – bochník cca 2,8 kg
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Tylžský sýr |
Číslo cechovní normy | 2015-12-22-0038 |
Číslo výrobku | 2015-12-22-0038/0666 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | MADETA a.s. Rudolfovská 246/83 370 01, České Budějovice Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 297518 |
Typ balení | sýrový bochík s ochraným nátěrem na povrchu |
Velikost balení | 2.8 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Obrázky | |
![]() | |
Složení | |
mléko | |
jedlá sůl | |
mlékařské kultury | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
1580 kJ / 100g | |
377.36 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 31 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 20 g/100g | Sacharidy | 1.5 g/100g | z toho cukry | 1.5 g/100g | Bílkoviny | 24 g/100g | Sůl | 2.5 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | vzhled: ochranný nátěr na povrchu sýra; |
Vůně a chuť | čistě mléčně nakyslá, příjemně pikantní chuť, typická pro vyšší zralost sýra |
Konzistence | vláčná, na řezu – přítomnost malých kaveren |
Nadstandardní parametry | – mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“ |
Technologický postup | Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → lisování → solení → zrání → aplikace ochranného plastového nátěru na povrch → balení → expedice |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 19.12.2018 09:09:37 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 19.12.2018 09:09:37 |
Ocenění a značky kvality | |
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky | |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |