Tisk

Moravský bochník – plátky 100 g

NázevHodnota
Cechovní normaSýr Moravský bochník
Číslo cechovní normy2019-09-26-0446
Číslo výrobku2019-09-26-0446/2204
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803326146
Typ baleníPlastová vanička
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
syřidlo
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1534 kJ / 100g
366.37 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky28 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny18 g/100g
Sacharidy0.3 g/100g
z toho cukry0.3 g/100g
Bílkoviny29.0 g/100g
Sůl1.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: jemně smetanově žlutá

Vůně a chuť

chuť a vůně: čistá, mléčná, jemně nakyslá , bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

celistvá, tužší, bez kůry, bez ok

Nadstandardní parametry

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“
Obsah tuku v sušině min. 45 %, obsah sušiny min. 60 %
Minimální doba zrání 6 týdnů při řízené teplotě

Technologický postup

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → lisování → solení → zrání → plátkování → balení → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno12.06.2020 07:55:25
VytvořilDana Gabrovská
Změněno12.06.2020 07:55:25
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený