Tisk

Tvaroh tučný

NázevHodnota
Cechovní normaTvaroh tučný
Číslo cechovní normy2016-09-06-0148
Číslo výrobku2016-09-06-0148/0456
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - tvarohy - měkký tvaroh tučný
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
586 01, Jihlava
Česká republika
Definice balení
EAN kód859400632
Typ baleníhliníková fólie
Velikost balení250 g
Složení
mléko
mlékařské kultury
syřidlo
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
761 kJ / 100g
181.75 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky11 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny7 g/100g
Sacharidy3.8 g/100g
z toho cukry3.8 g/100g
Bílkoviny17 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva – přirozené mléčně bílé až nažloutlé barvy

Vůně a chuť

příjemně mléčně nakyslá, čistá, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

jemná, stejnorodá, případně mírně hrudkovitá, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu

Nadstandardní parametry

Surovina odpovídá ČCN „Syrové kravské mléko“.
Sušina u tvarohu tučného je více než 24%.

Technologický postup

– pasterace a příprava mléčné směsi- přídavek kultury a částečné prokysání směsi- přídavek syřidla a promíchání- srážení směsi, krájení sraženiny- možná termizace – oddělení sraženiny a syrovátky klasicky přes tvarožníky či odstředivkovým procesem či separací ultrafiltrací- případná standardizace tučnosti tvarohu smetanou – naplnění do spotřebitelského obalu- vychlazení- skladování v chladu před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno08.09.2017 17:43:39
VytvořilPetr Tichovský
Změněno08.09.2017 17:43:39
ZměnilJakub Machala
Procesní stav
Procesní stavSchválený