Tisk

Tvaroh tučný Milko 1 kg

NázevHodnota
Cechovní normaTvaroh tučný
Číslo cechovní normy2016-09-06-0148
Číslo výrobku2016-09-06-0148/2167
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - tvarohy - měkký tvaroh tučný
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost POLABSKÉ MLÉKÁRNY a.s.
Dr. Kryšpína 510
290 16, Poděbrady
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594003965241
Typ baleníPP kbelík
Velikost balení1 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko
smetana
mlékárenské kultury
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
546 kJ / 100g
130.4 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky9.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.0 g/100g
Sacharidy3.5 g/100g
z toho cukry3.5 g/100g
Bílkoviny9.0 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

obal: čistý, správně uzavřený, označený datem spotřeby;
vzhled: barva charakteristická pro použité suroviny a přísady, uvolňování syrovátky není na závadu

Vůně a chuť

chuť a vůně: čistá, jemná, charakteristická pro použité suroviny

Konzistence

konzistence: hladká, homogenní

Nadstandardní parametry

• surovina odpovídá ČCN „Syrové kravské mléko“;
• výrobek je termotvaroh – má vysoký obsah lehce stravitelných syrovátkových bílkovin (termizací sýřeniny před odstředěním se zabrání úniku
syrovátkových bílkovin do syrovátky);
• při výrobě použito mikrobiální syřidlo – vhodné i pro vegetariánskou dietu;
• vyrobeno z mléka výhradně od českých farmářů.

Technologický postup

odstředění mléka – pasterace – zakysání mléka – zasýření mléka – zrání koagulátu – ohřev koagulátu – odstřeďování koagulátu – chlazení tvarohu – přídavek smetany – balení tvarohu – dochlazování a skladování finálního výrobku v expedičním skladu – expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

OBSAH SUŠINY: min. 22 %
OBSAH TUKU: min. 9,0 %

Výrobek odpovídá Zákonu o potravinách č.110/1997 Sb. a příslušným prováděcím vyhláškám, ve znění pozdějších předpisů a legislativě EU.

Výrobek neobsahuje kromě mléka žádný z alergenů dle nařízení EU 1169/2011.

 

ncmMFáze
Koliformní bakterie1000 KTJ/gKonec výrobního procesu
Koagulázopozitivní    stafylokoky5210 KTJ/g100 KTJ/gKonec výrobního procesu
Salmonella sp.50Nepřítomnost ve 25 gUvedené na trh, během doby údržnosti
Listerie monocytogenes50100 KTJ/gUvedené na trh, během doby údržnosti
Nepřítomnost ve 25 gPřed opuštěním podniku
E.coli52100 KTJ/g1000 KTJ/gBěhem výrobního procesu
Uživatel
Vytvořeno01.06.2020 07:09:55
VytvořilDana Gabrovská
Změněno01.06.2020 07:09:55
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Certifikát Mlékárenského výrobku v režimu jakosti Q CZ
Procesní stav
Procesní stavSchválený