Tisk

Tvaroh polotučný ARO

NázevHodnota
Cechovní normaTvaroh polotučný
Číslo cechovní normy2016-09-06-0146
Číslo výrobku2016-09-06-0146/1554
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - tvarohy - měkký tvaroh tučný
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost POLABSKÉ MLÉKÁRNY a.s.
Dr. Kryšpína 510
290 16 , Poděbrady
Česká republika
Definice balení
EAN kód85952195
Typ baleníPS kelímky s přivařenou krycí C/PAP fólií
Velikost balení250 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko
smetana
mlékárenské kultury
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
379 kJ / 100g
90.52 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky3.8 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.5 g/100g
Sacharidy4.0 g/100g
z toho cukry4.0 g/100g
Bílkoviny10.0 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

obal: čistý, správně uzavřený, označený datem spotřeby;
vzhled: barva charakteristická pro použité suroviny a přísady, uvolňování syrovátky není na závadu

Vůně a chuť

chuť a vůně: čistá, jemná, charakteristická pro použité suroviny

Konzistence

konzistence: hladká, homogenní

Nadstandardní parametry

• surovina odpovídá ČCN „Syrové kravské mléko“;
• výrobek je termotvaroh – má vysoký obsah lehce stravitelných syrovátkových bílkovin (termizací sýřeniny před odstředěním se zabrání úniku syrovátkových     bílkovin do syrovátky);
• při výrobě použito mikrobiální syřidlo – vhodné i pro vegetariánskou dietu;
• vyrobeno z mléka výhradně od českých farmářů.

Technologický postup

odstředění mléka – pasterace – zakysání mléka – zasýření mléka – zrání koagulátu – ohřev koagulátu – odstřeďování koagulátu – chlazení tvarohu – přídavek smetany – balení tvarohu – dochlazování a skladování finálního výrobku v expedičním skladu – expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

OBSAH SUŠINY: min. 18 %;
OBSAH TUKU: min. 3,8%.

Výrobek odpovídá Zákonu o potravinách č.110/1997 Sb. a příslušným prováděcím vyhláškám, ve znění pozdějších předpisů a legislativě EU.

Výrobek neobsahuje kromě mléka žádný z alergenů dle nařízení EU 1169/2011.

 

ncmMFáze
Koliformní bakterie1000 KTJ/gKonec výrobního procesu
Koagulázopozitivní    stafylokoky5210 KTJ/g100 KTJ/gKonec výrobního procesu
Salmonella sp.50Nepřítomnost ve 25 gUvedené na trh, během doby údržnosti
Listerie monocytogenes50100 KTJ/gUvedené na trh, během doby údržnosti
Nepřítomnost ve 25 gPřed opuštěním podniku
E.coli52100 KTJ/g1000 KTJ/gBěhem výrobního procesu
Uživatel
Vytvořeno03.04.2019 16:32:26
VytvořilDana Gabrovská
Změněno03.04.2019 16:32:26
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Certifikát Mlékárenského výrobku v režimu jakosti Q CZ
Procesní stav
Procesní stavSchválený