Tisk

Tvaroh měkký

NázevHodnota
Cechovní normaTvaroh měkký (odtučněný)
Číslo cechovní normy2016-09-06-0145
Číslo výrobku2016-09-06-0145/0455
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - tvarohy - měkký odtučněný
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
586 01, Jihlava
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594006320252
Typ baleníhliníková fólie
Velikost balení250 g
Složení
mléko
mlékařské kultury
syřidlo
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
367 kJ / 100g
87.65 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky0.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.3 g/100g
Sacharidy3.5 g/100g
z toho cukry3.5 g/100g
Bílkoviny17 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva – přirozené mléčně bílé až nažloutlé barvy

Vůně a chuť

příjemně mléčně nakyslá, čistá, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

jemná, stejnorodá, případně mírně hrudkovitá, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu

Nadstandardní parametry

surovina odpovídá ČCN „Syrové kravské mléko“.
Sušina u tvarohu měkkého je více než 22%.

Technologický postup

pasterace a příprava mléčné směsi
– přídavek kultury a částečné prokysání směsi

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno08.09.2017 17:45:12
VytvořilPetr Tichovský
Změněno08.09.2017 17:45:12
ZměnilJakub Machala
Procesní stav
Procesní stavSchválený