Tisk

Moravská klobása

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása trvanlivá tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0077
Číslo výrobku2016-08-08-0077/0684
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, 140 00 Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592890000588
Typ baleníochranná atmosféra, vanička tvořená z fólií
Velikost balení320 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso85 %
pitná voda
hovězí maso9 %
vepřové sádlo
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
bramborový škrob
směs koření a extraktů koření
dextróza
česnek
vepřové střívko
Přídatné látky
E 301 - Askorbát sodný
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
841 kJ / 100g
200.86 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky15 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny5.9 g/100g
Sacharidy2.4 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny15.0 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Barva odpovídá použitým surovinám a použitému technologickému obalu, případně kulturní plísni. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.

Vůně a chuť

Chuť – výrobek je přiměřeně slané a kořeněné chuti. Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí.

Vůně aromatická po uzení, případně po kulturní plísni.

Konzistence

tužší, soudržná

Nadstandardní parametry
  • vysoký obsah masa
  • bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
  • nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0
Technologický postup

Technologický obal: Kouři prostupný obal

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, sušení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno01.12.2017 09:08:16
VytvořilDana Gabrovská
Změněno01.12.2017 09:08:16
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený