Tisk
Jindřichovské tyčinky
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Tyčinky trvanlivé |
Číslo cechovní normy | 2018-03-09-0368 |
Číslo výrobku | 2018-03-09-0368/2256 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - trvanlivé pečivo |
Charakteristika výrobku | Hladká pšeničná celozrnná mouka 49 %; |
Předkladatel | |
Společnost | RNDr. Martin Tichý Heyrovského 23 77900, Olomouc Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | Sáček celofán – PP 120x230 |
Velikost balení | 90 g |
Způsob distribuce výrobku | velkoobchod |
Složení | |
Hladká pšeničná celozrnná mouka | % |
voda | 9.2 % |
lněné semínko | 6.4 % |
droždí | 4.5 % |
rostlinný olej | 3.5 % |
cukr | |
sůl | |
kmín | |
Alergeny | |
1 | Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich |
Energetická hodnota výrobku | |
1602 kJ / 100g | |
382.61 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 15.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | g/100g | Sacharidy | 48.0 g/100g | z toho cukry | g/100g | Bílkoviny | 11.0 g/100g | Sůl | 2.6 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | – vzhled – tyčinka dlouhá cca 10 cm o hmotnosti cca 10 g |
Vůně a chuť | Tyčinka s typickou chutí po čerstvém pečivu a lněném semínku. |
Konzistence | křehká, křupavá |
Nadstandardní parametry | Těsto neobsahuje syntetická aromata, látky zvýrazňující chuť a barviva. Vstupní suroviny pochází z lokálních zdrojů (více jak 85%) |
Technologický postup | Ingredience se smíchají, těsto se nechá uležet, rozválí se a vykrajují se pásky. Tyčinky zakroutí a pečou se na 170 stupňů. Vychladnuté tyčinky se zabalí a expedují. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 14.07.2020 14:22:18 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 14.07.2020 14:22:18 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |