Tisk

Trvanlivé tyčinky se sýrem a solí – Pikant 90 g

NázevHodnota
Cechovní normaTyčinky trvanlivé
Číslo cechovní normy2018-03-09-0368
Číslo výrobku2018-03-09-0368/0835
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - trvanlivé pečivo
Charakteristika výrobku

Pšeničná mouka – 75,3 % (ČR)
Rostlinný olej palmový – 12 % (Itálie);
Tavený sýr (složení-voda,sýry,
syrovátka,máslo,sušené mléko,škrob,tavící soli
E339,E450,E452,stabilizátor E415,E407)– 6 %
(ČR);
Sůl – 4,8 % (Německo);
Směs koření – 1,9 % (ČR).

Předkladatel
Společnost HAVLÍK OPAL spol. s r.o.
Opavská 1437/47
79201, Bruntál
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594012320383
Typ baleníAl-folie a polyamid/PE-folie
Velikost balení90 g
Způsob distribuce výrobkuvelkoobchod
Složení
Pšeničná mouka75.3 %
rostlinný olej palmový12.0 %
tavený sýr6.0 %
sůl4.8 %
směs pikantního koření
voda
Přídatné látky
E 524: Hydroxid sodný (Regulátor kyselosti)
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1751 kJ / 100g
418.2 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16.4 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny8.24 g/100g
Sacharidy58.0 g/100g
z toho cukry3.28 g/100g
Bílkoviny9.34 g/100g
Sůl3.76 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

– vzhled – tyčinka dlouhá cca 10 cm o hmotnosti cca 10 g
– barva – hnědá až zlatohnědá

Vůně a chuť

charakteristická pečivová, příjemně pikantní

Konzistence

– konzistence – křehká, křupavá sypaná nestejnoměrně solí

Nadstandardní parametry

Aktivita vody (AW) trvanlivých tyčinek musí být dle laboratorní analýzy akreditované laboratoře menší než 0,60.
Vstupní suroviny musí pocházet z tuzemského trhu – více než 75%.
Těsto neobsahuje syntetická aromata, látky zvýrazňující chuť a barviva.

Technologický postup

– výroba těsta
– tvarování těsta;

-povrchová úprava před pečením (louhování, posyp solí)

– pečení tyčinek
– chlazení tyčinek
– spotřebitelské a obchodní balení
– expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno05.10.2018 15:05:34
VytvořilDana Gabrovská
Změněno05.10.2018 15:05:34
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený