Tisk

Trvanlivé tyčinky se sýrem a solí – Mák (90 g)

NázevHodnota
Cechovní normaTyčinky trvanlivé
Číslo cechovní normy2018-03-09-0368
Číslo výrobku2018-03-09-0368/1991
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - trvanlivé pečivo
Charakteristika výrobku

Pšeničná mouka – 73,7 % (ČR);
Rostlinný tuk palmový – 11,8 % (Itálie);
Tavený sýr (složení-voda,sýry, syrovátka,máslo,sušené mléko,škrob,tavící soli E339,E341,E450,E452,stabilizátor E415)– 5,9 % (ČR);
Sůl – 4,5 % (Německo);
Mák – 4,1 % (ČR);
Regulátor kyselosti (hydroxid sodný E524.

Předkladatel
Společnost HAVLÍK OPAL spol. s r.o.
Opavská 1437/47
79201, Bruntál
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594012320420
Typ baleníAl-folie a polyamid/PE-folie
Velikost balení90 g
Způsob distribuce výrobkuvelkoobchod
Složení
Pšeničná mouka73.7 %
rostlinný olej palmový11.8 %
tavený sýr5.9 %
sůl4.5 %
voda
český modrý mák
regulátor kyselosti NaOH
Přídatné látky
E 524: Hydroxid sodný (Regulátor kyselosti)
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1772 kJ / 100g
423.21 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16.4 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny8.01 g/100g
Sacharidy60 g/100g
z toho cukry2.68 g/100g
Bílkoviny9.61 g/100g
Sůl2.65 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

– vzhled – tyčinka dlouhá cca 10 cm o hmotnosti cca 10 g
– barva – hnědá až zlatohnědá

Vůně a chuť

charakteristická pečivová.

Konzistence

konzistence – křehká, křupavá sypaná nestejnoměrně solí a mákem

Nadstandardní parametry

Aktivita vody (AW) trvanlivých tyčinek musí být dle laboratorní analýzy akreditované laboratoře menší než 0,60.
Vstupní suroviny musí pocházet z tuzemského trhu – více než 75%.
Těsto neobsahuje syntetická aromata, látky zvýrazňující chuť a barviva.

Technologický postup

– výroba těsta
– tvarování těsta
– louhování, posyp solí a mákem
– pečení tyčinek
– chlazení tyčinek
– spotřebitelské a obchodní balení
– expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno02.12.2019 10:58:02
VytvořilDana Gabrovská
Změněno02.12.2019 10:58:02
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený