Třemšín
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Salám trvanlivý fermentovaný |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0074 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0074/1833 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované |
Charakteristika výrobku | Masný výrobek trvanlivý fermentovaný. Salám trvanlivý fermentovaný. Na 100 g výrobku bylo použito 139 g masa. |
Předkladatel | |
Společnost | Uzeniny Příbram, a.s. Antala Staška 1670/80 140 00, Praha 4 Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8592890003961 |
Typ balení | ochranná atmosféra |
Velikost balení | 200 g |
Způsob distribuce výrobku | vlastní prodejny, maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | % |
vepřové sádlo | |
hovězí maso | |
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný) | |
koření (paprika sladká, chilli mleté, česnek mletý, kmín mletý, pepř černý mletý) | |
dextróza | |
koření | |
aroma | |
extrakt koření | |
startovací kultura | |
Přídatné látky | |
E 250 - Dusitan sodný | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1885 kJ / 100g | |
450.2 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 38 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 17 g/100g | Sacharidy | 2.9 g/100g | z toho cukry | 0.2 g/100g | Bílkoviny | 28.0 g/100g | Sůl | 4.02 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled na řezu a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám, mohou být patrné částice použitého koření, řez je lesklý, směrem k okraji může být tmavší, nepřipouští se shluky tukových nebo libových částic, připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky, Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý, barva dle použitých surovin, použitého technologického obalu, případně podle kulturní plísně |
Vůně a chuť | Chuť výrobek je přiměřeně slané, kořeněné a případně příjemně kyselé chuti. Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí. Vůně aromatická po uzení, případně po kulturní plísni. |
Konzistence | tužší, soudržná |
Nadstandardní parametry | NA 100 g VÝROBKU BYLO POUŽITO 139 g MASA. |
Technologický postup | Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, balení Technologický obal: Kouři prostupný obal |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 01.10.2019 06:55:35 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 01.10.2019 06:55:35 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |