Tisk

Selection Třemšín

NázevHodnota
Cechovní normaSalám trvanlivý fermentovaný
Číslo cechovní normy2016-08-08-0074
Číslo výrobku2016-08-08-0074/1833
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek trvanlivý fermentovaný.

Salám trvanlivý fermentovaný.

Na 100 g výrobku bylo použito 139 g masa.

Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592890003961
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkuvlastní prodejny, maloobchod
Složení
vepřové maso %
vepřové sádlo
hovězí maso
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
koření (paprika sladká, chilli mleté, česnek mletý, kmín mletý, pepř černý mletý)
dextróza
koření
aroma
extrakt koření
startovací kultura
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1885 kJ / 100g
450.2 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky38 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny17 g/100g
Sacharidy2.9 g/100g
z toho cukry0.2 g/100g
Bílkoviny28.0 g/100g
Sůl4.02 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled na řezu a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám, mohou být patrné částice použitého koření, řez je lesklý, směrem k okraji může být tmavší, nepřipouští se shluky tukových nebo libových částic, připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky, Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý, barva dle použitých surovin, použitého technologického obalu, případně podle kulturní plísně

Vůně a chuť

Chuť výrobek je přiměřeně slané, kořeněné a případně příjemně kyselé chuti. Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí.

Vůně aromatická po uzení, případně po kulturní plísni.

Konzistence

tužší, soudržná

Nadstandardní parametry

NA 100 g VÝROBKU BYLO POUŽITO 139 g MASA.

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, balení

Technologický obal: Kouři prostupný obal

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno01.08.2019 18:49:50
VytvořilDana Gabrovská
Změněno01.08.2019 18:49:50
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě