Tisk

Klobása z udírny VOB

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/1198
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek, tepelně opracovaný – uzený.

kůžová emulze/(vepřové kůže,voda,stabilizátory E339,
zahuštovadlo E412,regulátor kyselosti E 270).

Předkladatel
Společnost Řeznictví H+H, s.r.o.
Hlavní 46
742 47, Hladké Životice
Česká republika
Definice balení
EAN kód297911
Typ balenívelkoobjemové, ochranná atmosféra
Velikost balení1.5 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso95 %
pitná voda
kůžová emulze
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
pepř
paprika
kmín
glukózový sirup
extrakty koření
jedlé střevo
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 339: Fosforečnany sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant, zvlhčující látka, zahušťovadlo)
E 412 - Guma guar
E 270: Kyselina mléčná (Regulátor kyselosti)
E 535: Hexakyanoželeznatan sodný (Látka protispékavá (protihrudkující))
E 150d - Amoniak-sulfitový karamel
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1380 kJ / 100g
329.59 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky29.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11.0 g/100g
Sacharidy2.3 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny15.0 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled na povrchu: tmavě barva, mírně zvráštělý povrch
Vzhled v nákroji: charakteristická mozaika, kde se nepravidelně střídá libová a tučná surovina, v nákroji patrno použité koření

Vůně a chuť

Vůně a chuť: po čerstvé uzenině, příjemná, přiměřeně slaná.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah vepřového masa (95%);
Bez lepku;
Bez SOM a drůbežího SOM;
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez přídavku bílkovin.

Technologický postup

příprava suroviny;
mletí suroviny;
míchání díla;
odležení díla;
míchání díla;
narážení díla;
tepelné opracování výrobku;
chlazení výrobku;
balení výrobku.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah lepku: max.:20mg/kg
Obsah tuku: max.:29g
Obsah soli:max.: 2,0g
Výrobek je pravidelně testován, dle nařízení OVS, při kterém jsou stanoveny mikrobiologické limity a analyticky stanoveny obsahy základních fyzikálních veličin

Uživatel
Vytvořeno31.10.2018 09:25:54
VytvořilDana Gabrovská
Změněno31.10.2018 09:25:54
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený