Třeboňská šunka
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Šunka nejvyšší jakosti |
Číslo cechovní normy | 2016-08-01-0068 |
Číslo výrobku | 2016-08-01-0068/0561 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | šunka s tukovým krytím a kůží; upřesnění energetické hodnoty v kcal: |
Předkladatel | |
Společnost | MASO UZENINY PÍSEK, a.s. Novodvorská 1062/12 142 00, Praha 4 - Písnice Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 294883 |
Typ balení | platový obal a etiketa |
Velikost balení | 3.5 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod, vlastní prodejny |
Složení | |
vepřová kýta s tukovým krytím a kůží | 92 % |
pitná voda | |
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný) | |
cukr | |
aroma | |
kouř z bukového dřeva | |
Přídatné látky | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 250 - Dusitan sodný | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
746 kJ / 100g | |
178.17 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 11.2 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 4.6 g/100g | Sacharidy | 0.5 g/100g | z toho cukry | 0.5 g/100g | Bílkoviny | 19 g/100g | Sůl | 1.86 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji výrobek je na řezu barvy odpovídající druhu použitého masa, jednotlivé svaly jsou na řezu výrobku patrné, připouští se ojedinělá menší ložiska tuku a menší dutinky vyplněné např. aspikem. Povrchový vzhled odpovídá použité technologii výroby a případně použitému technologickému obalu. |
Vůně a chuť | Chuť typická pro šunku, přiměřeně slaná, lahodná, případně po koření či ochucujících složkách. Výrobek je na skusu v tenkých plátcích křehký. Vůně typická pro šunku. |
Konzistence | V uceleném kusu je pevná a soudržná, plátky se nesmějí oddělovat na jednotlivé svaly. U sterilovaného výrobku v konzervě je povoleno proměnlivé množství volného aspiku. |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | Technologický postup: Příprava surovin, plnění do forem či technologických obalů (pokud se používají), tepelné opracování, chlazení, balení Technologický obal:
|
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 25.09.2020 13:26:04 |
Vytvořil | Lenka Kvaltýnová |
Změněno | 25.09.2020 13:26:04 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |