Tisk

Tradiční klasická znojemská okurka s cibulkami

NázevHodnota
Cechovní normaTradiční klasická znojemská okurka
Číslo cechovní normy2016-03-18-0155
Číslo výrobku2016-03-18-0155/0394
Zařazení dle legislativyOvoce, zelenina, houby, skořápkové plody a výrobky z nich - zpracovaná zelenina - sterilovaná zelenina
Charakteristika výrobku

Doplnit charakteristiku výrobku

Předkladatel
Společnost PT servis konzervárna spol. s r.o.
Purkyňova 1000
390 02, Tábor
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594044448024
Typ baleníAl-folie a polyamid/PE-folie
Velikost balení660 g
Složení
okurky
cibulky
feferonky
mrkev
pitná voda
ocet kvasný lihový
cukr
jedlá sůl
cibule
semínko hořčice
extrakty koření
Alergeny
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
12Oxid siřičitý a siřičitany - Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce
Základní výživové hodnoty
Tuky0.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g/100g
Sacharidy6.4 g/100g
z toho cukry5.2 g/100g
Bílkoviny0.5 g/100g
Sůl0.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Okurky celé, převážně stejného tvaru i rozměru, bez zbytků okvětí, čisté, nesvraštělé, nepovadlé, bez mechan. poškození, s ozdobnými přísadami. Barva okurek světle až tmavě zelená bez žlutých skvrn

Vůně a chuť
  • Vůně po okurkách a použitých surovinách, bez cizích pachů.
  • Chuť po okurkách a použitých surovinách s příjemnou sladkokyselou a lehkou slanou příchutí,
Konzistence

Polotuhá, okurky pružné, pevné, při skusu lehce chřupavé

Nadstandardní parametry
  • Výrobek s tradiční českou recepturou, bez přídavků konzervačních a chemických látek.
  • Nálev je zpracován dle tradiční znojemské receptury v harmonickém spojení octa a soli, je doslazen cukrem.
  • Nálevu dodává specifickou chuť hořčičné semínko a výtažek okurkového koření.
  • Sklenice obsahuje menší velikost okurek 5-8 cm a přízdobu tvoří kolečka mrkve a pikantní cibulky perlovky.
  • Jemně pálivá chuť okurek je dosažena přidáním kulaté feferonky.
  • Výrobek je opatřen ochrannou známkou z roku 1960, která byla opětovně obnovena patentním úřadem, a odkoupil ji Ing. Pavel Tomáš.
Technologický postup
  1. Na dno skleněného obalu vložíme ozdobné a kořenící přírodní přísady (proužky cibule a hořčičné semínko), dále do skleněného obalu plníme očištěné okurky.
  2. Zalijeme nálevem.
  3. Strojově uzavřeme a sterilujeme dle předepsaného sterilizačního programu.
  4. Po vyhodnocení sterilizačního programu jsou výrobky předány do skladu a připravovány k expedici
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Doplnit fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Uživatel
Vytvořeno14.11.2017 23:09:03
VytvořilEva Doubková
Změněno14.11.2017 23:09:03
ZměnilJakub Machala
Procesní stav
Procesní stavSchválený