Tisk

Tradiční klasická znojemská okurka Kornišony 3 – 6 cm

NázevHodnota
Cechovní normaTradiční klasická znojemská okurka
Číslo cechovní normy2016-03-18-0155
Číslo výrobku2016-03-18-0155/0393
Zařazení dle legislativyOvoce, zelenina, houby, skořápkové plody a výrobky z nich - zpracovaná zelenina - sterilovaná zelenina
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost PT servis konzervárna spol. s r.o.
Purkyňova 1000
390 02, Tábor
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594044445412
Typ baleníAl-folie a polyamid/PE-folie
Velikost balení360 g
Složení
okurky170 g
cibule
pitná voda
cukr
ocet kvasný lihový
jedlá sůl
semínko hořčice
extrakty koření
Alergeny
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
118 kJ / 100g
28.18 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky0.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g/100g
Sacharidy6.4 g/100g
z toho cukry5.2 g/100g
Bílkoviny0.5 g/100g
Sůl0.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
  • Okurky celé, převážně stejného tvaru i rozměru, bez zbytků okvětí, čisté, nesvraštělé, nepovadlé, bez mechan. poškození, s ozdobnými přísadami.
  • Barva okurek světle až tmavě zelená bez žlutých skvrn
Vůně a chuť
  • Vůně po okurkách a použitých surovinách, bez cizích pachů.
  • Chuť po okurkách a použitých surovinách s příjemnou sladkokyselou a lehkou slanou příchutí,
Konzistence

Polotuhá, okurky pružné, pevné, při skusu lehce chřupavé

Nadstandardní parametry
  • Výrobek je vyráběn dle původní znojemské receptury a nálevu.
  • Okurky jsou velikostního třídění 5-8 cm.
  • Nálev s kořením je doslazen cukrem.
Technologický postup
  1. Na dno skleněného obalu vložíme ozdobné a kořenící přírodní přísady (proužky cibule a hořčičné semínko), dále do skleněného obalu plníme očištěné okurky.
  2. Zalijeme nálevem.
  3. Strojově uzavřeme a sterilujeme dle předepsaného sterilizačního programu.
  4. Po vyhodnocení sterilizačního programu jsou výrobky předány do skladu a připravovány k expedici
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno09.09.2017 17:31:48
VytvořilEva Doubková
Změněno09.09.2017 17:31:48
ZměnilJakub Machala
Procesní stav
Procesní stavSchválený