Tisk

Tradiční klasická znojemská okurka 7-9 cm

NázevHodnota
Cechovní normaTradiční klasická znojemská okurka
Číslo cechovní normy2016-03-18-0155
Číslo výrobku2016-03-18-0155/0391
Zařazení dle legislativyOvoce, zelenina, houby, skořápkové plody a výrobky z nich - zpracovaná zelenina - sterilovaná zelenina
Charakteristika výrobku

sterilovaná zelenina vícedruhová ve sladkokyselém kořeněném nálevu

Předkladatel
Společnost PT servis konzervárna spol. s r.o.
Purkyňova 1000
390 02, Tábor
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594044448222
Typ baleníAl-folie a polyamid/PE-folie
Velikost balení660 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
okurky340 g
semínko hořčice
extrakty koření
cukr
pitná voda
jedlá sůl
cibule
ocet kvasný lihový
Alergeny
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
118 kJ / 100g
28.18 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky0.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g/100g
Sacharidy6.4 g/100g
z toho cukry5.2 g/100g
Bílkoviny0.5 g/100g
Sůl0.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
  • Okurky celé, převážně stejného tvaru i rozměru, bez zbytků okvětí, čisté, nesvraštělé, nepovadlé, bez mechan. poškození, s ozdobnými přísadami.
  • Barva okurek světle až tmavě zelená bez žlutých skvrn
Vůně a chuť
  • Vůně po okurkách a použitých surovinách, bez cizích pachů.
  • Chuť po okurkách a použitých surovinách s příjemnou sladkokyselou a lehkou slanou příchutí,
Konzistence

Polotuhá, okurky pružné, pevné, při skusu lehce chřupavé

Nadstandardní parametry

Výrobek je vyráběn dle původní znojemské receptury a nálevu. Okurky jsou velikostního třídění 5-8 cm. Nálev s kořením je doslazen cukrem.

Technologický postup
  1. Na dno skleněného obalu vložíme ozdobné a kořenící přírodní přísady (proužky cibule a hořčičné semínko), dále do skleněného obalu plníme očištěné okurky.
  2. Zalijeme nálevem.
  3. Strojově uzavřeme a sterilujeme dle předepsaného sterilizačního programu.
  4. Po vyhodnocení sterilizačního programu jsou výrobky předány do skladu a připravovány k expedici
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

celková hmotnost výrobku 660g (přípustná odchylka 5%), pevné podíly suroviny 370g (přípustná odchylka 5%), obsah NaCl max. 2%, obsah veškerých kyselin max. 2%, mikrobiologické vyšetření. Dle aktuálního znění platné legislativy.

Maximální počty – mikrobiologické požadavky:

Celkový počet MO – 500/g

Escherichia coli – 100/g

Kvasinky + plísně – 100/g

Uživatel
Vytvořeno15.11.2017 21:23:39
VytvořilEva Doubková
Změněno15.11.2017 21:23:39
ZměnilJakub Machala
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky 215 g
Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Párek lahůdkový
Hustopečský špekáčkový
Šunka od kosti  - výběrová
Sametová šunka 1989 - výběrová
Lahodná šunka – výběrová
Bambini šunka – nejvyšší jakosti
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg