Tisk

Telecí párky Premium

NázevHodnota
Cechovní normaPárek
Číslo cechovní normy2016-06-13-0068
Číslo výrobku2016-06-13-0068/0900
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Obsah masa 85 % – 45 % telecí maso; 40 % vepřové maso

Předkladatel
Společnost Beskydské uzeniny, a.s.
Příborská 520
738 01, Frýdek-Místek
Česká republika
Definice balení
EAN kód20839512
Typ baleníochranná atmosféra, vanička tvořená z fólií
Velikost balení230 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
telecí maso45 %
vepřové maso40 %
pitná voda
jedlá sůl
koření
cukr
Přídatné látky
E 450 - Difosforečnany
E 300 - Kyselina L-askorbová
E 250 - Dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1550 kJ / 100g
370.19 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky29.3 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny9.7 g/100g
Sacharidy3.1 g/100g
z toho cukry1.0 g/100g
Bílkoviny12.8 g/100g
Sůl1.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled-v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je hladký, přípustná jsou drobná zrnka kolagenních částic i jemná pórovitost. Mohou být patrné částice použitého koření. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Povrch je hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn.

Vůně a chuť

Vůně příjemná po čerstvé uzenině, chuť přiměřeně kořeněná, po ohřátí je výrobek křehký a šťavnatý.

Konzistence

pevná, pružná, po ohřátí křehká

Nadstandardní parametry
  • Vysoký obsah masa;
  • Přírodní střevo (pokud je použit technologický
    obal);
  • Bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti,
    škrobu, přidaného lepku a bílkovinných přísad.
Technologický postup

Příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení,
uzení/vaření, chlazení, balení, etiketování.
Technologický obal: přírodní skopové střevo 19/21mm

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno04.04.2018 08:12:21
VytvořilDana Gabrovská
Změněno04.04.2018 08:12:21
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky 215 g
Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Párek lahůdkový
Hustopečský špekáčkový
Šunka od kosti  - výběrová
Sametová šunka 1989 - výběrová
Lahodná šunka – výběrová
Bambini šunka – nejvyšší jakosti
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg