Tisk

K – Jarmark Šunková klobása 300 g

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/2397
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Vepřové maso (110 kg/100 kg výrobku)

Předkladatel
Společnost Beskydské uzeniny, a.s.
Příborská 520
738 01, Frýdek-Místek
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727013296
Typ baleníochranná atmosféra, fóliový sáček
Velikost balení300 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
pitná voda
jedlá sůl
koření
extrakty koření
aroma
dextróza
vepřové střevo
Přídatné látky
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 300 - Kyselina L-askorbová
E 250 - Dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
910 kJ / 100g
217.34 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky14.3 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny5.7 g/100g
Sacharidy1.3 g/100g
z toho cukry0.4 g/100g
Bílkoviny19.2 g/100g
Sůl2.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy, případně červené barvy po použité paprice. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrhu jsou přípustné.

Vůně a chuť

Chuť: lahodná, jemně kořeněná, výrazněji po uzení
Vůně: příjemná po čerstvé uzenině

Konzistence

Konzistence: tuhá, pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry

vysoký obsah masa (min. 91 %);
přírodní střevo;
bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Příprava suroviny na výrobu;
Mělnění, míchání;
Narážení do střeva (přírodní vepřové střevo, kalibr: 30-32 mm);
Tepelné opracování;
Chlazení;
Balení a značení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno28.01.2021 09:56:55
VytvořilDana Gabrovská
Změněno28.01.2021 09:56:55
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g