K – Jarmark Šunková klobása 300 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Klobása tepelně opracovaná |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0075 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0075/2397 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Vepřové maso (110 kg/100 kg výrobku) |
Předkladatel | |
Společnost | Beskydské uzeniny, a.s. Příborská 520 738 01, Frýdek-Místek Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 4049727013296 |
Typ balení | ochranná atmosféra, fóliový sáček |
Velikost balení | 300 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | |
pitná voda | |
jedlá sůl | |
koření | |
extrakty koření | |
aroma | |
dextróza | |
vepřové střevo | |
Přídatné látky | |
E 450 - Difosforečnany | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 300 - Kyselina L-askorbová | |
E 250 - Dusitan sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
910 kJ / 100g | |
217.34 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 14.3 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 5.7 g/100g | Sacharidy | 1.3 g/100g | z toho cukry | 0.4 g/100g | Bílkoviny | 19.2 g/100g | Sůl | 2.3 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy, případně červené barvy po použité paprice. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrhu jsou přípustné. |
Vůně a chuť | Chuť: lahodná, jemně kořeněná, výrazněji po uzení |
Konzistence | Konzistence: tuhá, pevná, soudržná. |
Nadstandardní parametry | vysoký obsah masa (min. 91 %); |
Technologický postup | Příprava suroviny na výrobu; |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 28.01.2021 09:56:55 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 28.01.2021 09:56:55 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |