K-Jarmark Myslivecká klobása, 390g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Klobása tepelně opracovaná |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0075 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0075/0978 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Vepřové maso 136g/100g |
Předkladatel | |
Společnost | Beskydské uzeniny, a.s. Příborská 520 738 01, Frýdek-Místek Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8595023709945 |
Typ balení | ochranná atmosféra, vanička tvořená z fólií |
Velikost balení | 390 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | % |
jedlá sůl | |
černý pepř | |
jalovec | |
česnek | |
Přídatné látky | |
E 250 - Dusitan sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1286 kJ / 100g | |
307.14 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 25 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 10.0 g/100g | Sacharidy | 0.5 g/100g | z toho cukry | 0.5 g/100g | Bílkoviny | 20.5 g/100g | Sůl | 2.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled-v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné. |
Vůně a chuť | Vůně a chuť – Vůně příjemná po čerstvé uzenině, chuť přiměřeně kořeněná, po ohřátí je výrobek křehký a šťavnatý. |
Konzistence | tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | Příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení, uzení/vaření, chlazení, balení, etiketování. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 31.08.2020 15:11:23 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 31.08.2020 15:11:23 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |