Tisk

K-Jarmark Myslivecká klobása, 390g

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/0978
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Vepřové maso 136g/100g

Předkladatel
Společnost Beskydské uzeniny, a.s.
Příborská 520
738 01, Frýdek-Místek
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595023709945
Typ baleníochranná atmosféra, vanička tvořená z fólií
Velikost balení390 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso %
jedlá sůl
černý pepř
jalovec
česnek
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1286 kJ / 100g
307.14 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky25 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny7.5 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny20.5 g/100g
Sůl2.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled-v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.

Vůně a chuť

Vůně a chuť – Vůně příjemná po čerstvé uzenině, chuť přiměřeně kořeněná, po ohřátí je výrobek křehký a šťavnatý.

Konzistence

tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá

Nadstandardní parametry
  • Vysoký obsah masa;
  • Přírodní střevo (pokud je použit technologický
    obal);
  • Bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti,
    škrobu, přidaného lepku a bílkovinných přísad.
Technologický postup

Příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení, uzení/vaření, chlazení, balení, etiketování.
Technologický obal: přírodní vepřové střevo 30/32mm

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno07.03.2019 10:41:26
VytvořilDana Gabrovská
Změněno07.03.2019 10:41:26
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený