Tisk

Tavený sýr MADETKA 200 g

NázevHodnota
Cechovní normaTavený sýr druhově nepojmenovaný
Číslo cechovní normy2017-08-22-0330
Číslo výrobku2017-08-22-0330/1958
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry tavené
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803342825
Typ balenípapírová krabička 200 g (4 hranolky a 50 g)
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
sýry %
pitná voda
smetana10 %
máslo
sušená syrovátka
sušené podmáslí
Přídatné látky
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
E 452: Polyfosforečnany (Emulgátor, stabilizátor, regulátor kyselosti, kypřící látka, sekvestrant, zvlhčující látka)
E 450: Difosforečnany (Emulgátor, stabilizátor, regulátor kyselosti, kypřící látka, sekvestrant, zvlhčující látka)
E 339: Fosforečnany sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant, zvlhčující látka, zahušťovadlo)
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
968 kJ / 100g
231.19 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky19.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny12.0 g/100g
Sacharidy1.6 g/100g
z toho cukry1.4 g/100g
Bílkoviny14.0 g/100g
Sůl2.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: stejnorodá, smetanově krémová

Vůně a chuť

čistá, jemně sýrová

Konzistence

jemná, hladká, roztíratelná

Nadstandardní parametry

– minimální obsah sýra na sušinu taveného sýra je vyšší než 50 %;
– obsah laktózy do 5 %.

Technologický postup

Příprava vstupních surovin ( mletí sýra) → tavení → plnění do obalu ( hliníková fólie) → balení do spotřebitelského obalu→ chlazení → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno25.10.2019 12:17:00
VytvořilDana Gabrovská
Změněno25.10.2019 12:17:00
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený