Tisk

Tavený sýr s Romadurem 125 g

NázevHodnota
Cechovní normaTavený sýr druhově pojmenovaný
Číslo cechovní normy2017-02-28-0159
Číslo výrobku2017-02-28-0159/1970
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry tavené
Charakteristika výrobku

Tavený sýr

Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803347783
Typ baleníTavený sýr v plastovém kelímku o hmotnosti 125 g
Velikost balení125 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
sýr Romadur37 %
sýry
voda
máslo
Přídatné látky
E 339: Fosforečnany sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant, zvlhčující látka, zahušťovadlo)
E 450 - Difosforečnany
E 452 - Polyfosforečnany
E 407 - Karagenan
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
975 kJ / 100g
232.86 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky20 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny13 g/100g
Sacharidy1.8 g/100g
z toho cukry1.7 g/100g
Bílkoviny12.0 g/100g
Sůl3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva: stejnorodá, smetanové krémová

Vůně a chuť

čistá, charakteristická pro použité sýry a Romadur

Konzistence

konzistence: jemná, hladká, lehce roztíratelná, nelepivá, nelomivá

Nadstandardní parametry

– minimální obsah sýra na sušinu taveného sýra je vyšší než 50 %;
– obsah laktózy do 5 %.

Technologický postup

Příprava vstupních surovin ( mletí sýra) → tavení → plnění do obalu ( hliníková fólie) → balení do spotřebitelského obalu→ chlazení → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah laktózy do 5 %.

Uživatel
Vytvořeno14.11.2019 11:29:58
VytvořilDana Gabrovská
Změněno14.11.2019 11:29:58
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený