Tisk
Tavený sýr MADETKA 100 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Tavený sýr druhově nepojmenovaný |
Číslo cechovní normy | 2017-08-22-0330 |
Číslo výrobku | 2017-08-22-0330/1957 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry tavené |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | MADETA a.s. Rudolfovská 246/83 370 01, České Budějovice Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8593803342702 |
Typ balení | papírová krabička 100 g (2 hranolky a 50 g) |
Velikost balení | 100 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
sýry | % |
pitná voda | |
smetana | 10 % |
máslo | |
sušená syrovátka | |
sušené podmáslí | |
Přídatné látky | |
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka) | |
E 452: Polyfosforečnany (Emulgátor, stabilizátor, regulátor kyselosti, kypřící látka, sekvestrant, zvlhčující látka) | |
E 450: Difosforečnany (Emulgátor, stabilizátor, regulátor kyselosti, kypřící látka, sekvestrant, zvlhčující látka) | |
E 339: Fosforečnany sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant, zvlhčující látka, zahušťovadlo) | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
968 kJ / 100g | |
231.19 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 19.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 12.0 g/100g | Sacharidy | 1.6 g/100g | z toho cukry | 1.4 g/100g | Bílkoviny | 14.0 g/100g | Sůl | 2.5 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva: stejnorodá, smetanově krémová |
Vůně a chuť | čistá, jemně sýrová |
Konzistence | jemná, hladká, roztíratelná |
Nadstandardní parametry | – minimální obsah sýra na sušinu taveného sýra je vyšší než 50 %; |
Technologický postup | Příprava vstupních surovin ( mletí sýra) → tavení → plnění do obalu ( hliníková fólie) → balení do spotřebitelského obalu→ chlazení → expedice |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 01.11.2019 10:58:56 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 01.11.2019 10:58:56 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |