Tisk

Tavený sýr Jihočeské Lipno extra smetanové 200 g

NázevHodnota
Cechovní normaTavený sýr druhově nepojmenovaný vysokotučný
Číslo cechovní normy2019-11-11-0462
Číslo výrobku2019-11-11-0462/1974
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry tavené
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803344942
Typ balení4 hranolky á 50 g v hliníkové fólii) a papírové krabičce
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
sýry %
smetana25 %
voda
máslo
sušené podmáslí
rostlinná vláknina
Přídatné látky
E 452: Polyfosforečnany (Emulgátor, stabilizátor, regulátor kyselosti, kypřící látka, sekvestrant, zvlhčující látka)
E 450: Difosforečnany (Emulgátor, stabilizátor, regulátor kyselosti, kypřící látka, sekvestrant, zvlhčující látka)
E 339: Fosforečnany sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant, zvlhčující látka, zahušťovadlo)
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1311 kJ / 100g
313.11 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky30.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny20.0 g/100g
Sacharidy1.8 g/100g
z toho cukry1.6 g/100g
Bílkoviny10.0 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: stejnorodá, smetanově krémová

Vůně a chuť

čistá, jemně mléčná až máslová, charakteristická pro použité sýry

Konzistence

: jemná, hladká, lehce roztíratelná, nelepivá, nelomivá

Nadstandardní parametry

– minimální obsah sýra na sušinu taveného sýra je vyšší než 40 %;
– obsah tuku v sušině vyšší než 60 %;
– obsah laktózy do 5 %.

Technologický postup

Příprava vstupních surovin ( mletí sýra) → tavení → plnění do obalu ( hliníková fólie) → balení do spotřebitelského obalu→ chlazení → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno19.11.2019 10:57:21
VytvořilDana Gabrovská
Změněno19.11.2019 10:57:21
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený