Tavený sýr HIT
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Tavený sýr druhově nepojmenovaný |
Číslo cechovní normy | 2017-08-22-0330 |
Číslo výrobku | 2017-08-22-0330/1812 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry tavené |
Charakteristika výrobku | roztíratelný tavený sýr balený do Al-fólie ve tvaru hranolku |
Předkladatel | |
Společnost | TANY, spol. s r.o. Čsl.legií 563 340 22, Nýrsko Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594004471048 |
Typ balení | papírová krabička 135g/ 3 ks; 1 ks po 45 g |
Velikost balení | 135 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Obrázky | |
![]() | |
Složení | |
pitná voda | |
sýry | 37 % |
sušené mléko | |
Přídatné látky | |
E 452: Polyfosforečnany (Emulgátor, stabilizátor, regulátor kyselosti, kypřící látka, sekvestrant, zvlhčující látka) | |
E 450: Difosforečnany (Emulgátor, stabilizátor, regulátor kyselosti, kypřící látka, sekvestrant, zvlhčující látka) | |
E 339: Fosforečnany sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant, zvlhčující látka, zahušťovadlo) | |
E 407 - Karagenan | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
654 kJ / 100g | |
156.2 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 10.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 6.7 g/100g | Sacharidy | 4.6 g/100g | z toho cukry | 3.4 g/100g | Bílkoviny | 12.0 g/100g | Sůl | 2.2 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | vzhled: lesklý a hladký tavený sýr ve tvaru hranolu, zabalený do Al-fólie opatřené odtrhávací páskou; |
Vůně a chuť | jemně mléčná nakyslá, typická, čistá, plná sýrová |
Konzistence | stejnorodá, lehce roztíratelná, po vychlazení bez výrazné přilnavosti k Al-fólii |
Nadstandardní parametry | Tavený sýr s vysokým podílem přírodních sýrů (více než 50 % sušiny taveného sýra je tvořeno přírodními sýry). Receptura neobsahuje žádné náhražky mlékárenských surovin a obsah laktózy není vyšší než 5 % hmotnostních. |
Technologický postup | 1. příprava surovin podle receptury |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | obsah sušiny: 30 % |
Uživatel | |
Vytvořeno | 12.07.2019 12:56:13 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 12.07.2019 12:56:13 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |