Tisk

Tavený sýr HIT

NázevHodnota
Cechovní normaTavený sýr druhově nepojmenovaný
Číslo cechovní normy2017-08-22-0330
Číslo výrobku2017-08-22-0330/1812
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry tavené
Charakteristika výrobku

roztíratelný tavený sýr balený do Al-fólie ve tvaru hranolku

Předkladatel
Společnost TANY, spol. s r.o.
Čsl.legií 563
340 22, Nýrsko
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594004471048
Typ balenípapírová krabička 135g/ 3 ks; 1 ks po 45 g
Velikost balení135 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
TANY 3D Hit taveny syr 135g
Složení
pitná voda
sýry37 %
sušené mléko
Přídatné látky
E 452: Polyfosforečnany (Emulgátor, stabilizátor, regulátor kyselosti, kypřící látka, sekvestrant, zvlhčující látka)
E 450: Difosforečnany (Emulgátor, stabilizátor, regulátor kyselosti, kypřící látka, sekvestrant, zvlhčující látka)
E 339: Fosforečnany sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant, zvlhčující látka, zahušťovadlo)
E 407 - Karagenan
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
654 kJ / 100g
156.2 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky10.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.7 g/100g
Sacharidy4.6 g/100g
z toho cukry3.4 g/100g
Bílkoviny12.0 g/100g
Sůl2.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: lesklý a hladký tavený sýr ve tvaru hranolu, zabalený do Al-fólie opatřené odtrhávací páskou;
barva: sýrově bílá až krémově smetanová

Vůně a chuť

jemně mléčná nakyslá, typická, čistá, plná sýrová

Konzistence

stejnorodá, lehce roztíratelná, po vychlazení bez výrazné přilnavosti k Al-fólii

Nadstandardní parametry

Tavený sýr s vysokým podílem přírodních sýrů (více než 50 % sušiny taveného sýra je tvořeno přírodními sýry). Receptura neobsahuje žádné náhražky mlékárenských surovin a obsah laktózy není vyšší než 5 % hmotnostních.

Technologický postup

1. příprava surovin podle receptury
2. tavení
3. formování a balení
4. chlazení
5. skladování a expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah sušiny: 30 %
obsah tuku: 10 %
pH: 5,6 – 6,0
mikrobiologické požadavky:
Escherichia coli: n (5), c (2), m (100), M (1000)
Listeria monocytogenes: n (5), c (0), m, M (100)

Uživatel
Vytvořeno12.07.2019 12:56:13
VytvořilDana Gabrovská
Změněno12.07.2019 12:56:13
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený