Tisk
Syrové kravské mléko
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Syrové kravské mléko |
Číslo cechovní normy | 2016-03-18-0127 |
Číslo výrobku | 2016-03-18-0127/1960 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - mléko - mléko tekuté |
Charakteristika výrobku | Čerstvé, syrové kravské mléko |
Předkladatel | |
Společnost | Zemědělské družstvo Černovice u Tábora Černovice 590 394 94, Černovice Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | plastové nebo skleněné lahve |
Velikost balení | 1 l |
Způsob distribuce výrobku | mlékomaty |
Složení | |
kravské mléko | 100 % |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | g/100g | Sacharidy | g/100g | z toho cukry | g/100g | Bílkoviny | g/100g | Sůl | g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Mléčně bílá barva s lehce nažloutlým odstínem, bez příměsí a zakalení. |
Vůně a chuť | Mléčná, bez cizích příchutí a pachů |
Konzistence | Bez usazenin, nečistot |
Nadstandardní parametry | • Počet somatických buněk (PSB) v mléce maximálně 300 000 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 3 (tři) měsíce; |
Technologický postup | Mléko čisté, neporušené, bez cizích příměsí a inhibičních látek, ne starší jak 45 hod. po nadojení, uchovávané při teplotách 4-8 °C |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 25.10.2019 13:28:21 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 25.10.2019 13:28:21 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |