Tisk

Syrové kravské mléko

NázevHodnota
Cechovní normaSyrové kravské mléko
Číslo cechovní normy2016-03-18-0127
Číslo výrobku2016-03-18-0127/2232
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - mléko - mléko tekuté
Charakteristika výrobku

Čerstvé, syrové kravské mléko

Předkladatel
Společnost Selekta Pacov, a.s.
Starodvorská 352
39501, Pacov
Česká republika
Definice balení
Typ baleníplastové lahve
Velikost balení1 l
Způsob distribuce výrobkumlékomaty
Složení
kravské mléko100 %
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Mléčně bílá barva s lehce nažloutlým odstínem, bez příměsí a zakalení.

Vůně a chuť

Mléčná, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

Bez usazenin, nečistot

Nadstandardní parametry

Dle výsledků akreditovanýchlaboratoří kontroly jakosti mléka musí být:

• Počet somatických buněk (PSB) v mléce maximálně 300 000 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 3 (tři) měsíce;
• Celkový počet mikroorganismů v mléce (CPM) maximálně 50 000 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 2 (dva) měsíce;

Obsah nutričně významných složek (vážený průměri při nejméně 4 vzorcích za měsích):
• bílkoviny nejméně 32 g/l;
• mléčný tuk nejméně 35 g/l.

Technologický postup

Mléko čisté, neporušené, bez cizích příměsí a inhibičních látek, ne starší jak 45 hod. po nadojení, uchovávané při teplotách 4-8 °C

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno22.06.2020 18:36:38
VytvořilDana Gabrovská
Změněno22.06.2020 18:36:38
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený