Vepřová půlka s kůží bez plstního sádla, přední nohy, hlavy, laloku, drobů a paždíku
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Vepřové maso pro výsek |
Číslo cechovní normy | 2019-02-21-0420 |
Číslo výrobku | 2019-02-21-0420/2554 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso |
Charakteristika výrobku | Vepřová půlka s kůží, bez plstního sádla, bez přední nohy, hlavy, laloku, drobů a paždíku. Půlící řez je veden středem páteře, míšním kanálem, mícha je z míšního kanálu odstraněna i s tukem a úlomky kostí. Rozpůlení hrudní kosti je vedeno v chrupavčité části napojení žeber na hrudní kost, nemusí být vedeno středem. Půlky jsou celé kryté kůží, zbavené krvavého místa vpichu. Povrch půlky nesmí být znečištěn, je bez krevních podlitin a zářezů |
Předkladatel | |
Společnost | ZEA Rychnovsko a.s. Javornice 354 51711, Javornice Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | maso ve visu - kusový prodej |
Velikost balení | 50 kg |
Složení | |
vepřové maso | 100 % |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | g/100g | Sacharidy | g/100g | z toho cukry | g/100g | Bílkoviny | g/100g | Sůl | g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: |
Vůně a chuť | Chuť a vůně: typická pro vepřové maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém vepřovém mase a sádle. |
Konzistence | Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého vepřového masa |
Nadstandardní parametry | Bez výskytu vad vepřového masa – PSE (pale = světlý, soft = měkký, exudative = vodnatý) a podobné vady. Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice. |
Technologický postup | K výrobě se používá vyhlazené maso (půlka) hygienicky ošetřené uznané podle předpisů za poživatelné (zdravotně nezávadné). Vepřové půlky nesmějí obsahovat zbytky vnitřností a sraženin krve, musí být zbaveny úlomků kostí, nesmějí být znečištěny nebo jinak smyslově poškozeny. Maso kanců, řezanců, prasnic a zakrslíků nesmí být pro výrobu vepřové půlky použito. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | skladovací podmínky: 0-4 °C |
Uživatel | |
Vytvořeno | 16.03.2021 11:57:30 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 16.03.2021 11:57:30 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |