Tisk

Vepřová půlka s kůží bez plstního sádla, přední nohy, hlavy, laloku, drobů a paždíku

NázevHodnota
Cechovní normaVepřové maso pro výsek
Číslo cechovní normy2019-02-21-0420
Číslo výrobku2019-02-21-0420/2554
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku

Vepřová půlka s kůží, bez plstního sádla, bez přední nohy, hlavy, laloku, drobů a paždíku. Půlící řez je veden středem páteře, míšním kanálem, mícha je z míšního kanálu odstraněna i s tukem a úlomky kostí. Rozpůlení hrudní kosti je vedeno v chrupavčité části napojení žeber na hrudní kost, nemusí být vedeno středem. Půlky jsou celé kryté kůží, zbavené krvavého místa vpichu. Povrch půlky nesmí být znečištěn, je bez krevních podlitin a zářezů

Předkladatel
Společnost ZEA Rychnovsko a.s.
Javornice 354
51711, Javornice
Česká republika
Definice balení
Typ balenímaso ve visu - kusový prodej
Velikost balení50 kg
Složení
vepřové maso100 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled:
vzhled bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin. Očištěno od štětin a chloupků.
Barva:
Jednotná barva typická pro vepřové maso (červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin, tuková tkáň bílá bez skvrn.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: typická pro vepřové maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém vepřovém mase  a sádle.

Konzistence

Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého vepřového masa

Nadstandardní parametry

Bez výskytu vad vepřového masa – PSE (pale = světlý, soft = měkký, exudative = vodnatý) a podobné vady.
Podle systému SEUROP se bude jednat o kategorie S, E a U.

Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice.

Technologický postup

K výrobě se používá vyhlazené maso (půlka) hygienicky ošetřené uznané podle předpisů za poživatelné (zdravotně nezávadné). Vepřové půlky nesmějí obsahovat zbytky vnitřností a sraženin krve, musí být zbaveny úlomků kostí, nesmějí být znečištěny nebo jinak smyslově poškozeny. Maso kanců, řezanců, prasnic a zakrslíků nesmí být pro výrobu vepřové půlky použito.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

skladovací podmínky: 0-4 °C
CPM 10 na 6, E.Coli 10 na 3, Salmonella spp. negat/25, Listeria monocytosegenes negat/25, Campylobacter negat/25, Yersinia enterocolitica negat/25, RIL negat.

Uživatel
Vytvořeno16.03.2021 11:57:30
VytvořilDana Gabrovská
Změněno16.03.2021 11:57:30
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g