Tisk

Syrové kravské mléko

NázevHodnota
Cechovní normaSyrové kravské mléko
Číslo cechovní normy2016-03-18-0127
Číslo výrobku2016-03-18-0127/2263
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - mléko - mléko tekuté
Charakteristika výrobku

Čestvě nadojené syrové kravské mléko v mlékomatu. ZD Březina nad Jizerou, družstvo vlastní jeden mlékomat. Mléko, které se v mlékomatu prodává pochází výhradně z produkce ZD Březina nad Jizerou, družstvo

Předkladatel
Společnost ZD Březina nad Jizerou, družstvo
Březina 41
29411, Březina
Česká republika
Definice balení
Typ baleníPlastové nebo skleněné lahve
Velikost balení1 l
Způsob distribuce výrobkumlékomaty
Složení
kravské mléko100 %
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva: bílá, popř. s lehce nažloutlým odstínem
Vzhled: stejnorodá tekutina bez usazenin, vloček a hrubých nečistot

Vůně a chuť

čistě mléčná, bez jiných příchutí a pachů

Konzistence

stejnorodá tekutina bez usazenin, vloček a hrubých nečistot

Nadstandardní parametry

Nadstandardní parametry
• Počet somatických buněk (PSB) v mléce maximálně 300 000 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 3 (tři) měsíce;
• Celkový počet mikroorganismů v mléce (CPM) maximálně 50 000 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 2 (dva) měsíce;
• bílkoviny nejméně 32 g/l;
• mléčný tuk nejméně 35 g/l.

Technologický postup

Mléko čisté, neporušené, bez cizích příměsí a inhibičních látek, ne starší jak 45 hod. po nadojení, uchovávané při teplotách 4-8 °C
Mléko nesmí obsahovat inhibiční látky, (např. rezidua antibiotik používaných při léčbě dojnic) v množstvích přesahující maximální povolené reziduální limity, a to ani v případě odběru individuálního vzorku od dojnic.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Nadstandardní parametry
• Počet somatických buněk (PSB) v mléce maximálně 300 000 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 3 (tři) měsíce;
• Celkový počet mikroorganismů v mléce (CPM) maximálně 50 000 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 2 (dva) měsíce;
• bílkoviny nejméně 32 g/l;
• mléčný tuk nejméně 35 g/l.

Uživatel
Vytvořeno26.07.2020 16:24:23
VytvořilDana Gabrovská
Změněno26.07.2020 16:24:23
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Q CZ
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g