Tisk

Syrové kravské mléko

NázevHodnota
Cechovní normaSyrové kravské mléko
Číslo cechovní normy2016-03-18-0127
Číslo výrobku2016-03-18-0127/2230
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - mléko - mléko tekuté
Charakteristika výrobku

Čerstvé syrové kravské mléko z mlékomatu, MLéko pochází výhradně z produkce Kralovické zemědělské a.s.

Předkladatel
Společnost Kralovická zemědělská a.s.
Tyršova 560
33141, Kralovice
Česká republika
Definice balení
Typ baleníplastové lahve
Velikost balení1.5 l
Způsob distribuce výrobkumlékomaty
Složení
syrové kravské mléko bez úpravy100 %
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Stejnorodá bílá tekutina.

Vůně a chuť

čistě mléčná, bez jiných příchutí a pachů

Konzistence

Bez usazenin, nečistot s homogenní konzistencí.

Nadstandardní parametry

• Počet somatických buněk (PSB) v mléce maximálně 300 000 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 3 (tři) měsíce;
• Celkový počet mikroorganismů v mléce (CPM) maximálně 50 000 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 2 (dva) měsíce;
• bílkoviny nejméně 32 g/l;
• mléčný tuk nejméně 35 g/l.

Technologický postup

Mléko čisté, neporušené, bez cizích příměsí a inhibičních látek, ne starší jak 45 hod. po nadojení, uchovávané při teplotách 4-8 °C

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Celkový počet mikroorganismů v mléce (CPM) max. 50 0000 v 1 ml při klouzavémm geometrickém prŮměru za
dva měsíce.
Počet somatických buněk /PSB/ v mléce max.300 0O0 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 3
měsíce.
Teplota mléko, připraveného k prodeji, musí být
v rozmezí 4,0 – 8,0 °C. Obsah tuku v mléce:3,6 – 4,27 %,
obsah bílkovin v mléce 3,3 – 3,ó %. pH 6,5 – 6,7, obsah
laktózy 4,7 – 5,0%.

Uživatel
Vytvořeno22.06.2020 12:07:31
VytvořilDana Gabrovská
Změněno22.06.2020 12:07:31
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený