Tisk

Sýráci – sýrové tyčinky 4×20 g

NázevHodnota
Cechovní normaPařený sýr
Číslo cechovní normy2019-06-20-0439
Číslo výrobku2019-06-20-0439/1771
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku

Nezrající pařený polotučný poloměkký sýr, vakuově balený, ve tvaru tyčinky,

Předkladatel
Společnost Mlékárna Olešnice a.s.
Tržní 376
679 74, Olešnice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594005854093
Typ balenívakuově baleno v plastové folii
Velikost balení80 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
syřidlo
Přídatné látky
E 509 - Chlorid vápenatý
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1088 kJ / 100g
259.85 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky17 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11 g/100g
Sacharidy1.0 g/100g
z toho cukry1.0 g/100g
Bílkoviny26 g/100g
Sůl1.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled a barva – tvar tyčinky, povrch čistý, barva mléčně bílá až krémová

Vůně a chuť

Chuť a vůně – mírně slaná, bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

mírně elastická, polotuhá, na řezu hladká.

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko.

Technologický postup

Pasterace mléka, standardizace tuku, předkysání, temperace na sýřící teplotu, zakysání, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, oddělení syrovátky, kysání, paření, tvarování, chlazení a solení, balení, skupinové balení, paletizace, skladování při 2 – 8°C, expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sušina 48 %
Tuk v sušině 35 %;
Obsah soli 1,6 %;
Teplota skladování od 2°C do 8°C;
Listeria monocytogenes – nepřítomnost ve 25 g;
E. coli – n=5, c=2, m=100 KTJ/g, M=1000KTJ/g;
Koagulázopozitivní stafylokoky – n=5, c=2, m=10 KTJ/g, M=100KTJ/g.

Uživatel
Vytvořeno20.06.2019 16:45:18
VytvořilDana Gabrovská
Změněno20.06.2019 16:45:18
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený